Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: 156 1.9 jtd

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Urzędów
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTD

Question 156 1.9 jtd

witam od niedawna posiadam alfe 156 1.9 JTD 105km. i jest taki problem gdy zatankuje po jakimś czasie wskazówka spada do rezerwy i się świeci? co to może być? wczoraj zatankowałem za 80 zl i przejechałem jakieś 160 km i się już świeci czy tak dużo pali czy jest coś nie tak ze wskaźnikiem? i raz opada a raz się podnosi

ViP Rowerzysta Avatar b.piotrus
    Mieszka w
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

To raczej normalne wskazania- niestety ten wskaźnik nie jest zbyt dokładny(delikatnie mówiąc) ja często mam tak, że jak stanę pod górkę, to pokazuje ponad pół baku, a jak stanę z górki i później odpalam samochód, to wskazówka spada poniżej ćwiartki- później w trakcie jazdy trochę się podnosi, ale powoli. Zatankuj pełny bak i zobacz jak ci wskazówka będzie reagować wraz z ubywaniem paliwa.
    Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    159,1,9Jtdm 200KM, Giulia 2018 - 280KM, Stelvio 2021- 280KM

Domyślnie

wczoraj zatankowałem za 80 zl i przejechałem jakieś 160 km i się już świeci czy tak dużo pali czy jest coś nie tak ze wskaźnikiem? i raz opada a raz się podnosi
    Zatankuj do pełna przejedż z 200,300km(im więcej tym dokładniejszy pomiar),ponownie zalej do pełna i wiesz ile Ci pali.Jle zużywają inne 1,9jtd znajdziesz na tym forum.

Użytkownik Romeo Avatar palchon
    Mieszka w
    SJZ
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SPORTWAGON

Domyślnie

ja mam tak ze jak auto stoi mi z pochyłem na prawo stronę to wskazanie rózni sie o około ćwiartkę baku, to jest normalne w 156
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
    Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa

Uprawnienia