witam wszystkich
chciałbym się ze wszystkimi kolegami i koleżankami z forum podzielić moją radością![]()
dotychczas moja Alfunia paliła na mieście jakieś 14-16 litrów gazu. miała również problemy z odpalaniem i zamulała na zimnym silniku, o zgrozo nawet kilka razy wystrzelił gazale wszystko w porządeczku, nic się nikomu nie stało
![]()
a teraz do rzeczytakie spalanie mojej alfuni było spowodowane na pewno moją głupią ingerencją w czyszczenie dolotu, mixera itp
i wtedy także przez całkowity przypadek przestawiłem śrubkę na rurce biegnącą do mixera (atuttator wypięty z powodu jego uszkodzenia), i tak jak ją przestawiłem tak jeździłem.
na zbiorniku 33 litry robiłem ok 200-230 km w cyklu miejskim![]()
wczoraj poczytałem trochę o regulacjach gazu itp i z moją Paulinką przystąpiliśmy do regulacjiPaulinka trzymała autko na ok 2,5 tyś a ja przystąpiłem do kręcenia tą magiczną śrubeczką, zanim silnik zaczął kuleć to zdążyłem już prawie wykonać 4 obroty śrubką w celu jej zakręcenia i gdy już przygasał to odkręciłem o pół obrotu i nastąpił test
![]()
od wczoraj w cyklu mieszanym 100 km przejechałem (trybem pół ekonomicznym) i pojechałem zalać gazem moją alfunięi ku mojemu zdziwieniu wyszło że gazu weszło 9 litrów ( TAK TAK 9 !!!!! )
moje spostrzeżenia :
- autko lepiej odpala, wręcz idealnie,
- jest zrywniejsze i nie zamula,
- jak dojeżdżam do skrzyżowania to auto się nie dusi i nie wahają się obroty![]()
- i co najważniejsze w końcu gaz jest ekonomiczny![]()
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów![]()
BYŁO 16![]()
![]()
![]()
JEST 9![]()
![]()
![]()
!
UWAGA UWAGAWszystkich co przeczytają temacik proszę o zagłosowanie w ankiecie
![]()
![]()
!!