Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 82

Temat: Zakup 156 GTA

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszko79 Zobacz post
    witam

no ja może wypowiem się na temat samochodów z superalfa.pl
    od pół roku jeżdżę swoją Bellą którą kupiłem właśnie w superalfa.pl
    ogólnie jestem zadowolony i nie włożyłem na razie ani grosza w samochód co mogło być następstwem kupienia "złomu" u tego sprzedawcy
    jedynie wymiana akumulatora ale to wiadomo 7 letni akumulator musi w końcu paść :-)
    samochód był w stanie znakomitym i zrobił na mnie wrażenie
    posiadał przebieg 141 kkm i środek był w super stanie także sam się dziwiłem jak można przejechać samochodem tyle km żeby wnętrze tak dobrze wyglądało
    zawieszenie było w bardzo dobrym stanie, teraz już tak nie jest bo 4 wycieczki po lubelskich drogach i codzienne omijanie dziur na ślasku robi swoje :-)

ale jest jedna rzecz którą odkryłem po kupnie....NIESTETY
    na dokumencie PIT poświadczającym odprowadzenie podatku przez superalfa.pl w danych samochodu widnieje inny przebieg DOKŁADNIE 40 TYŚ KM WIĘKSZY!!!! 181 kkm
    nie przejąłem się tym bo pomyślałem że i tak samochód jest w super stanie
    miałem do siebie pretensje że nie wypatrzyłem czegoś takiego
    ale to tylko moja głupota...wrażenie alfy romeo zaklapkowało mi oczy :-)
    mógłbym pewnie pojechać na komputer sprawdzić przebieg rzeczywisty albo czy było w odo coś majstrowane ale nie chce sobie psuć humoru
    poprostu przy następnej alfie już będę ostrożniejszy :-)

a tak ogólnie nie żałuje zakupu w superafla.pl pomimo że zapłaciłem dużo więcej niż za taką samo na allegro

od początku sobie powiedziałem....jak po zakupie przejade 10 tyś. km i nie włożę ani zł do tego auta to będzie super!!!!

i tak się też stało
    jestem świadomy tego że przepłaciłem za alfę ale mam super utrzymany i dobry samochód

poprzedni Fiata Bravę kupiłem po okazyjnej cenie i niestety od początku pakowałem w niego kase :-(

tak więc pozdrawiam wszystkich alfaholików i Roberta z SuperAlfa :-)
    zaufania 100% do superalfa.pl mieć nie można bo nawet nie wolno
    taki jest poj#$%#$% nasz kraj że żeby polak kupił auto to musi mieć przejechane mało km
    ale....
    nie można też zarzucić że superalfa.pl sprzedają złom!!!

tyle odemnie w tym temacie

pozdro

TomeK.
    GLIWICE
    AR 156 SW 2.4 JTD 10v 150KM - X.2002 - NERO
    drogi kolego
    nie pamiętam auta które kupiłeś ale widząc po opisie kupiłeś silnik 2,4 czyli akcyza 18,6% więc dlatego wpisuje się większy przebieg to nie jet PIT tylko VAT 25 czy ty jesteś następny który uważa że dawał bym dokument niewiedząc co jest na nim napisane?
    bardzo proszę zastanówcie sie wszyscy zanim coś naklepiecie czy piszecie wszystko zgodnie z prawdą a nie bierzecie pod uwagę swoje domysły
    kolego Twardy mój kolega wymianiał w alfie 159 turbo po wyjechaniu z salonu już po 4000 km więc przebieg to nie wyrocznia[COLOR="Silver"]
    Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 30-11-2009 o 22:22

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Średnie tzn 3-4 tys... Spokojnie można wziąć w kredycie A8 i spłacać miesięcznie po 700-1000 ojro. Akurat rzuciłem przykładem wujka, więc wypada napisać, że chodzi o używany 3-letni samochód.
    Średnia czyli tak jak w Polsce - pielęgniarki dostają 1200 zł, a 250 posłów średnią zawyży do 4 tys. zł

Jak ktoś zarabia 15 tys. zł miesięcznie to wtedy rzeczywiście kupuje co mu się podoba. I może zejść z ceny te 3 tys. zł, żeby nie kręcić licznika. Jednak wydaję mi się, że większość Polaków i Niemców tyle nie zarabia

200 konne diesle - okej, zgadzam się. Jednak w przypadku zwykłych JTD w 156 to raczej nikt nie wybierze 1.9 JTD zamiast 3.2 GTA - mowa o ludziach, którzy mają kasę i nie muszą myśleć ile pieniędzy rocznie wydadzą na samochód.

Nie twierdzę, że nie da się kupić JTD z małym przebiegiem, bo na pewno się da. Jednak znaleźć 7 letnie auto po cenie allegrowej z prawdziwym oryginalnym przebiegiem pewnie jest baaaaaaaaaaaardzo trudno

BiG_G
    Gość

Domyślnie

temat rzeka

do superalfa, mój obecna praca to między innymi wybijanie z głowy klientom kupowania samochodów od handlarzy/komisów, wiem jak postepują inne bo obracam się w takim a nie innym środowisku i w twoim przypadku mega wypas tredny nazwa marketingowa twojego bazaru nie wystarczy. Koncepcja masz dobrą kupić w miarę wyglądającą alfe, wymienić co potrzeba doliczyć do ceny dodać marże i pacnąć dalej to jest OK.

Ale czy możesz napisać z czystym sumieniem że nie masz na sumieniu choćby przekręcania liczników? (pytanie retoryczne)

według mnie w przypadku alfy na tyle specyficznej marki lepiej by wychodziła sprzedaż samochodu z realnym przebiegiem bo mimo wszystko duża część szukających ALFY to są ludzie na tyle kumaci i w ogóle ludzie już mniej więcej wiedzą o co chodzi że rzeczywiście wolą mieć pewność w 100% co do w/w przebiegu niż zastanawiać i zadawać sobie trud żeby to sprawdzić! ty byś miał czyste sumienie i klient by wiedział czym na prawdę jeździ!

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Średnia czyli tak jak w Polsce - pielęgniarki dostają 1200 zł, a 250 posłów średnią zawyży do 4 tys. zł
    Chłopaki na produkcji np. w VW w DE mają po 20-30eur/h, więc nieco więcej niż u nas w PL. Ale dobra, bo zeszło trochę z tematu...

Cytat Napisał superalfa.pl Zobacz post
    kolego Twardy mój kolega wymianiał w alfie 159 turbo po wyjechaniu z salonu już po 4000 km więc przebieg to nie wyrocznia
    Ja znam przypadek z obróconą panewką po kilkunastu. Ale w obu tych przypadkach działa przecież gwarancja...

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BiG_G Zobacz post
    temat rzeka

do superalfa, mój obecna praca to między innymi wybijanie z głowy klientom kupowania samochodów od handlarzy/komisów, wiem jak postepują inne bo obracam się w takim a nie innym środowisku i w twoim przypadku mega wypas tredny nazwa marketingowa twojego bazaru nie wystarczy. Koncepcja masz dobrą kupić w miarę wyglądającą alfe, wymienić co potrzeba doliczyć do ceny dodać marże i pacnąć dalej to jest OK.

Ale czy możesz napisać z czystym sumieniem że nie masz na sumieniu choćby przekręcania liczników? (pytanie retoryczne)

według mnie w przypadku alfy na tyle specyficznej marki lepiej by wychodziła sprzedaż samochodu z realnym przebiegiem bo mimo wszystko duża część szukających ALFY to są ludzie na tyle kumaci i w ogóle ludzie już mniej więcej wiedzą o co chodzi że rzeczywiście wolą mieć pewność w 100% co do w/w przebiegu niż zastanawiać i zadawać sobie trud żeby to sprawdzić! ty byś miał czyste sumienie i klient by wiedział czym na prawdę jeździ!
    a właśnie mam czyste sumienie nigdy przenigdy nie cofnołem licznika
    mam auta z przebiagami jakie mam i minimum 1 telefon dziennie to"wie Pan kupił bym od pana ta 159 2006 ale ona ma strasznie duży przebieg aż 136000!!!"i co ty na to?
    albo ostatnio sprzedawałem crome miała jak dobrze pamiętam 86000km 2006 cena 53000 facio dzwoni i mówi że znalazł w niemczech crome czy mogę mu ją wziąć na siebie miała 15000 2006 i po opłatach bo to była 2,4 wyniosła by 72000 bo wzioł by odemnie ale ten straszny przebieg.
    więc nie gadaj mi jak to ludzie podchodzą do aut z przebiegami ponad 100000 bo większość wychowała się na polonezach gdzie przy tym przebiegu silnik miał już 2 remonty
    a tak na marginesie dlaczego mi człowieku ubliżasz nazywając moją firme bazarem?czy ja komentuje to co ty robisz ?więc wpełznij pod kamień z którego wypełzłeś i daj ludziom pracować i żyć znalazł się uczciwy
    Ostatnio edytowane przez superalfa.pl ; 01-12-2009 o 03:37

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

a właśnie mam czyste sumienie nigdy przenigdy nie cofnołem licznika
    Ja mam ciągle w pamięci Lybrę którą miałeś u siebie w komisie(2.4JTD) dokładnie 2 lata temu. Na forum LKP była o niej rozmowa.... a potem dostałem od Ciebie maila, żebym usunał swoje wypowiedzi, bo do sądu mnie podasz.
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel Zobacz post
    Ja mam ciągle w pamięci Lybrę którą miałeś u siebie w komisie(2.4JTD) dokładnie 2 lata temu. Na forum LKP była o niej rozmowa.... a potem dostałem od Ciebie maila, żebym usunał swoje wypowiedzi, bo do sądu mnie podasz.
    człowieku ty masz jakąś manie masz jakieś dowody widziałeś to auto byliśy na serwisie wyciągłeś wnioski ze zdjęć na mobile gdzie zdjęcie jest wielkości paznokcia trzeba mieć nawalone w głowie zastanawiam jak długo jeszcze będziesz się ośmieszał

obserwator737
    Gość

Domyślnie

jedno jest pewne - handel autami nie jest prostą sprawą...

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

człowieku ty masz jakąś manie masz jakieś dowody widziałeś to auto byliśy na serwisie wyciągłeś wnioski ze zdjęć na mobile gdzie zdjęcie jest wielkości paznokcia trzeba mieć nawalone w głowie zastanawiam jak długo jeszcze będziesz się ośmieszał
    Czasami wystarczy powiedzieć, że "według mnie, moim zdaniem, nie masz racji", a nie od razu straszyć kogoś sądem.
    Ja już mam opinię o Panu i Pańskim komisie.
    Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

superalfa.pl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Majkel Zobacz post
    Czasami wystarczy powiedzieć, że "według mnie, moim zdaniem, nie masz racji", a nie od razu straszyć kogoś sądem.
    Ja już mam opinię o Panu i Pańskim komisie.
    amen