Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: poduszka skrzyni biegow

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał turbo42 Zobacz post
    Panowie czy ktos z was wymienial w domu na kanale te poduszke pod skrzynia biegow?Jesli tak to prosze o jakas rade,czy to trudna operacja czy dam sobie rade.Prosze o pomoc.Dzieki
    Bardzo łatwo się ją zmienia dasz radę nawet bez kanału, wystarczy zdjąć koło, nadkole i podstawić "żabę" pod skrzynie. Jedyny problem jaki może się pojawić to urwanie śruby - wtedy masz przesrane. Lepiej na dzień przed robotą polej śruby czymś jakimś preparatem od rdzy.

turbo42
    Gość

Domyślnie poduszka cd.

Witam panowie,wymienilem poduszke skrzyni biegow strona lewa i co i dalej stuka i puka cos w nogach kierowcy.230zl.poszlo w du.....i dalej to samo.Pojechalem wiec na darmowy przeglad zima do ASO i co i wszystko sprawne,zadnych luzow,stukow wszystko ok.
    Jedna rzecz,ktora znalazl szpec to lekko przesuniety stabilizator w prawo i jego lewa strona lezy na belce i to moze powodowac stukanie.Prawa strona stabilizatora jest w powietrzu.
    Czy ktos z was sie spotkal z czyms takim,prosze o pomoc.Szpec doradzil,ze mozna popuscic stabilizator i przesunac lekko w lewo i powinno byc ok.co wy na to?
    Dzieki za rady.

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Nie pisałeś że coś stuka tylko pytałeś o poduszkę - podpowiedział bym Ci że ta poduszka nie stuka nawet jak się wyrwie. U Ciebie bardziej bym stawiał na gumy stabilizatora a jak już jest przesunięty to raczej pewniak.

turbo42
    Gość

Domyślnie cd

Masz racje nie pisalem,ze cos stuka bo mechanik powiedzial ze to ta poduszka,a ja glupi od razu wymienilem.No ale czlowiek uczy sie na bledach.Jezeli mozesz mi pomoc to prosze podpowiedz czy moge wymienic te gumy sam na kanale i czy to duzo roboty?
    Bardzo dziekuje.

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Niestety tu nie pomogę bo w 166 jeszcze nie zmieniałem. Może ktoś inny ma doświadczenie.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    wroclaw
    Auto
    alfa 166 2.4 jtd

Domyślnie

Witam. Pozwólcie ze dołącze się do tematu. W mojej alfie odczuwalne są silne wibracje ktore pochodza od silnika. Wydaje mi się ze to jest wina jakijs poduszki pod skrzynią. Może jakies inne koncepcje.

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Ja w swojej również odczuwałem wibracje od silnika, pomogła wymiana poduszki pod silnikiem, tej z tyłu silnika, poduszka kosztuje ok 120 zł a wymiana nie jest wcale taka trudna.