Ragazze e ragazzi właśnie uskuteczniłem czyszczenie reflektorów w moim 11 letnim bolidzie i mam taką minę.
Już piszę w czym rzecz....kilka dni temu kolega z pracy kupił Leganzę (są różne kółka zainteresowań) i od razu stał się celem docinków, że lepiej jak do domu pojedzie tyłem, bo mu wsteczny jaśniej świeci niż zżółknięte reflektory. Akurat się trafił przedstawiciel firmy Motip i jak usłyszał to powiedział, że coś mu sprzeda....żarty się skończyły na drugi dzień, reflektorki białe, śliczne. Dawaj, mówię coś dostał, postawię piwo, bo moje też nabierają żółci. Z wrażenia i zapędu nie pomyślałem, że trzeba było Wam zdjęcia zrobić. Tak, czy inaczej z czystym sumieniem mogę polecić pastę Mellerud polierpaste kunststoff acrylglas, jak moje reflektory wyglądały na te 11 lat, tak teraz wyglądają najwyżej na 4(teraz widzę, że mam brudne w środku), ręcami i kawałkiem szmatki, bez polerek, papierów ściernych itd. Dał 25 zł. przypuszczam, że w sklepach pewnie będzie około 35-40 zł. ale tuba jest dość duża używając z sensem to pewnie z 10 samochodów by obleciało. Na allegro nie znalazłem, ale w sklepach motoryzacyjnych powinna być, albo można zamówić tam gdzie handlują czymś z Motipa.
http://www.motipdupli.pl/?s=nowosci
Od razu zastrzegam nie mam nic wspólnego z firmą Motip, to, że piszę o tej paście, to tylko dla dobra ogółu szczęśliwych posiadaczy plastikowych szybek w reflektorach.
(można tym czyścić szybki kasków, ekraniki komórek itd.)