Zamontował może ktoś soczewki do reflektorów po FL ?
156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM
Osłona soczewki z punto ma 5,6cm
Chyba trochę za małaŚrednica zewnętrzna razem z tym co trzyma soczewkę to 68mm, a samo szkło to już tylko 58mm, a nie chcę, żeby było widać ten metal trzymający soczewkę. Może ktoś z Was miał taką soczewkę na przeróbkę, od jakiego auta podeszłaby osłona
Bo już bym chciał to wszystko złożyć i cieszyć się większą ilością i lepszą jakością światła
![]()
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Matti
Możesz rzucić fotkę tej soczewki razem z mocowaniem? Bo może to popularne valeo, a wtedy pasuje osłona od punto albo od mondeo itp.
Punto (valeo) to średnica szkła soczewki (tego co wystaje z mocowania) to 56 mm. Średnica mocowania soczewki (przy soczewce) to 70mm. Osłona od punto ma wewnątrz (na wysokości mocowania soczewki) 73mm średnicy.
Więc do twojej powinno pasować...
Andro34
Mam prośbę - zamieść fotkę zestawu odbłyśnik-soczewka od passata B6 - bo nie wiem czy się przypalać na te lampy....
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
r-sokol żebyśmy sobie w parade nie wchodzili, z 3 linkow podanych przez Andro, pierwsza lampe pod xenon kupiłem, druga licytuję więc może nie podbijajmy sobie na wzajem ceny.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
W moim chorym umyśle zrodził się pewien pomysłA jakby zamontować po dwie soczewki, dla świateł mijania i jedną dla drogowych (bez przesłony), mijania na xenonie, a drogowe halogen (ale jakiś lepszy, np. Night Breaker). To dopiero by efektownie wyglądało, a świecilibyśmy jak (ktoś już o tym wspomniał) samolot. Światła w 156 jak wiadomo są słabe, nawet drogowe nie dają za dużo światła, a szczególnie po bokach samochodu. Co wy na to??
![]()
Ostatnio edytowane przez Matti ; 05-12-2009 o 21:40
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem