Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Temat: Co myślicie o takich ludziach ?

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

Cytat Napisał aniol_jojo Zobacz post
    Swojego czasu tak było z Peugot-ami 206. Pompa paliwa mogła spowodować zapalenie się benzyny ale szczegółów nie znam.
    Moja 307-ka z 2002r była trzy razy na akcji serwisowej (307-ki się paliły)

---------- Post dodany o godzinie 23:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:58 ----------

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    ale nie podoba mi się jakość wykonania, wręcz Mnie rozczarowała jak w końcu lat 90 można coś tak plastikowego wypuścić, z tak tandetnym zawieszeniem, z reflektorami które nie świecą lepiej od lampy ze starego roweru z dynamem
    Jak chcesz być poważny w rozmowie,to prosiłbym Cię o konkrety.
    Mam pytanie ,co porównujesz do 156 z innych marek z końca lat 90 ?
    Które auto i dlaczego jest wg.Ciebie bardziej "trafne" dla użytkownika niż 156 ??
    W tej klasie jest tylko wg.mnie Opel Vectra B,Ford Mondeo,Renault Laguna,Vw Passat,Peugeot 406,Citoen XM,Mazda 626,Honda Accord,Toyota Avenssis,Audi A4.
    Mam nadzieję,że odpowiesz z własnego doświadczenia,tak jak ja czynię a nie z "obiegowych" opinii
    P.S.
    Moja Meganka z 98r (inna klasa niż 156) miała o niebo gorsze wykończenie jak 156,Laguna w tych samych latach produkcji podobnie
    i wkurza Mnie jak ktoś na siłę musi się dowartościować, wpajając sobie na siłę że to co kupił jest najlepsze na świecie i ogółem sam jest 'the best', tylko dlatego że z różnych przyczyn jest skazany na ten samochód
    Które,wg Ciebie auto,jak to sam piszesz,z końca lat 90-tych jest lepsze niż 156 i dlaczego ??
    Jakie to przyczyny wg.Ciebie skazują użytkowników na 156,166 ??
    Jeśli Twoja odpowiedź będzie-CENA-to...
    Jeśli kupiłesz szrota to nie wylewaj żalu na forum,ale wlej sobie trochę rozumku do głowy na przyszłość
    Co Cię skłoniło do kupna AR 156 ?? Jeśli odpowiesz,że cena to...
    Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    co do awaryjności - nic się w GT nie psuło i za każdym razem wysiadałem z niego z uśmiechem na ustach

A na koniec na temat "niezawodnej" i "bezawaryjnej" marki prosto z forum :
    Czy na tej podstawie możemy mówić,że Mazda jest bardzo awaryjnym autem... ??? (dla bezmózgów)
    Cytat Napisał Rzmudzior Zobacz post
    Mazda mojego taty, jakiś miesiąc temu, odmówiła współpracy - niestety, nie grzecznie, jak na damę przystało - uparła się, że nie wyjedzie z garażu i już - obroty falowały, gasła od razu po puszczeniu gazu, paliła na 3 gary, kopciła tak, że nie dało się wytrzymać, benzyna znalazła się w oleju, moc zniknęła... Koniec końców, nie chciała już nawet odpalać. I tak, sprawdzony został dolot, przepustnica, błędy, świece wyczyszczone (bo je zalewała) i... nic się nie zmieniło (tyle, ze znowu odpalała). I dopiero po tygodniu - dwóch stania u mechanika przyczyna została znaleziona - padł regulator ciśnienia paliwa. I tu się zaczynają schody - część jest praktycznie nie do dostania od ręki, w sklepach i hurtowniach nie ma, nawet w ASO trzeba na nią tydzień czekać, przy czym cena morduje (838zł sobie zaśpiewali), a ilość Xedosów (ew. MX-3 bo ten sam silnik) na szrotach nie powala na kolana (modlę się o jakąś pozytywną odpowiedź od częściarzy z alledrogo). A najgorsze jest to, że tak naprawdę to mały kawałek metalu z membraną w środku. Cóż, jak mawiają, rzadkie auto masz wtedy, kiedy przy pytaniu o część w sklepach robią wielkie oczy i mówią "nie ma".
    Koledzy, jeżeli zwiedzając jakiś szrot w Polsce zobaczycie Xedosa 1.6 i to bździdło tam będzie (zaraz za pokrywą zaworów), dajcie znać
    Ostatnio edytowane przez arturo ; 06-12-2009 o 11:07

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Muszę ale naprawdę MUSZĘ powiedzieć że nie podoba mi się dokąd ten temat zawędrował... Ale skoro chłopaki już wytoczyli armaty to ja idę po popcorn
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Cytat Napisał arturo Zobacz post
    Mam nadzieję,że odpowiesz z własnego doświadczenia,tak jak ja czynię a nie z "obiegowych" opinii

Właśnie ,tez zadawałem te pytania odpowiedzi nie otrzymałem,ja tez staram porównywać 156 do aut które posiadałem ,a nie co mi kumple opowiadają.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Właśnie to robiłem. Pozdro

diesel power http://je.pl/qeuy

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Peugeot 406,Citoen XM,
    Citroen XM to jest kategorie wyżej- konkurent Alfy 164/166 i ma wspólną płytę z Pugiem 605.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Tak, chyba producent tapicerki do bmw w latach 80', dopiero 159 ma ten sam materiał deski który jest w bmw e46 (98')
    i kolego zmądrzej - nie żaliłem się, była gadka dlaczego wybór padł na AR, ale ok, jeżeli musisz to się dowartościowuj, ja nie muszę, mnie nic (w tym sytuacja) do niczego nie zmusza Moja duma też nie cierpi na tym jak mówię znajomym że alfa jest jaka jest, ja się nie mam po prostu czego wstydzic

Poczytaj wątek od początku, było kilku którzy pisali obiektywnie, ale przez takich jak ty, którzy światu muszą udowodnić że są najlepsi i wszystko co mają jest najlepsze, woleli już tematu nie kontynuować...

Pozdrawiam serdecznie
    AR 156 ma trzy rodzaje tapicerki i ta o której pisałem została wprowadzona pod koniec 2004 lub na początku 2005 (dokładnie nie wiem od którego miesiąca). Ma ona powłokę o identycznej fakturze i miękkości, jak bmw E39 i E46 oraz AR 159, więc nie podejmuj tematu nie mając wiedzy.
    Mam z tymi autami do czynienia dość często i rozbierając tapicerki rzuciło mi się w oczy, że to samo logo producenta było umieszczone na naklejce w mojej AR 156 i BMW E39.
    Poza tym daruj sobie uwag na temat mojego intelektu, ( "kolego zmądrzej"), bo dyskusja była o autach, a nie o tym co ktoś sobą prezentuje. Zresztą do tej pory opierasz się tylko na często nietrafionych przykładach i jakoś wiedzą merytoryczną nie błyszczysz w tej kwestii.

Ja też wiele razy pisałem o słabostkach AR i osobiście doświadczyłem jej bolączek (AR 146 TS), ale nie wpadłem na pomysł, żeby wiecznie narzekać na auto, którym jeżdżę i mimo to nadal je użytkować. Pokaż mi zdanie w którym twierdzę, że moja AR 156 jest najlepsza. NIe twierdzę tak choć 3 lata użytkowania 156 JTD i ponad 100tyś zrobionych przez ten czas dały mi zupełnie inny i o niebo lepszy obraz tej marki niż w przypadku mojej pierwszej alfy, która mimo iż była kupiona w polskim salonie kosztowała mnie sporo zdrowia i pieniędzy.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 06-12-2009 o 21:48

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Oj kolega chyba dostał ruzgę

diesel power http://je.pl/qeuy