Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Regulacja - Tarnow - Rzeszow

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001; Croma 1,9 16V 2005

Domyślnie Regulacja - Tarnow - Rzeszow

Witam
    Mam 156 1,8TS z gazem ktory byl zamontowany jak juz kupilem fure, nie wiem jaka to instalacja ale ostatnio szlag mnie trafia.
    Rano jak sie rozgrzeje i przelaczy na LPG to zero mocy, ciezko ruszyc ze skrzyzowania, musze szybko biegi zmieniac bo obroty spadaja i moze zgasnac, jak sie rozgrzeje bardziej to jest troche lepiej.
    Druga sprawa to spalanie - na poczatku palila 10/100km, teraz 12-13/100km.
    Poszukuje dobrego zakladu w rejonie Debicy wiec wchodzi w gre Rzeszow, Tarnow, Mielec itp. Mozecie cos doradzic?
    pozdro
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

WaWeR
    Gość

Domyślnie

wiem, że dobry warsztat jest w Rzeszowie na ul. Krakowskiej. Wlatując od strony Dębicy mijasz Orlen po prawej i na przewężeniu drogi skręcasz w lewo (powinieneś mieć tam duży szyld ELPI GAZ - tak nazywa się ta firma).

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto

Domyślnie

kolego a nie orientujesz sie czy maja tam czynne w soboty? a jezeli nie to jesli zostawie auto rano to zrobia przez caly dzien ?
    raz zostawilem auto w firmie Sinja w Rzeszowie na caly dzien, jak przyjehcalem pod odbior auta o 1430 to chyba gosc dopiero sie bral za auto, podpial pod kompa po jakies 40min testow stwierdzil ze trzeba auto zostawic im na caly dzien (jeszcze raz) - tylko zastanawia mnie co robili przez ten caly dzien dlatego chcialbym jakas inna firme niz Sinja

Użytkownik Pirat drogowy Avatar daroo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 145 boXer, Fiat Stilo 1.8 16V

Domyślnie

jeśli paliła 10 a teraz 12-13 to chyba nic poważnego. Moja pali min 10 a na zimę 12-13 i wiecej. I tak jest co roku więc nawet nie interweniuję. warsztatu ci żadnego nie polecę, bo jak byłem ze swoją po gazownikach to żaden nic konkretnego mi nie zrobił bo mam holendra. odrazu odmawiali jakiejkolwiek interwencji. po czasie znalazłem mały konkretny zakładzik ale pan tam naprawia tylko holenderskie instalacje i nie od ręki.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał daroo Zobacz post
    jeśli paliła 10 a teraz 12-13 to chyba nic poważnego. Moja pali min 10 a na zimę 12-13 i wiecej. I tak jest co roku więc nawet nie interweniuję. warsztatu ci żadnego nie polecę, bo jak byłem ze swoją po gazownikach to żaden nic konkretnego mi nie zrobił bo mam holendra. odrazu odmawiali jakiejkolwiek interwencji. po czasie znalazłem mały konkretny zakładzik ale pan tam naprawia tylko holenderskie instalacje i nie od ręki.
    kolego chodzi o to ze kupilem auto w styczniu tego roku i wtedy palila ok 10, ostatnio zatankowalem na full, zrobilem 90km i zostalo pol zbiornika katastrofa.
    przyznam sie ze nie wymienialem jeszcze filtrow od gazu - czy to moze miec jakis wplyw na zdecydowane zwiekszenie spalania i jakies szarpania na zimnym silniku ?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesolatempra
    Mieszka w
    Warszawa - Żoliborz
    Auto
    AR 156 1.9 JTD (115+) '01 oraz AR 156 SW 2.4 (150+) '02

Domyślnie

Cytat Napisał dbh Zobacz post
    przyznam sie ze nie wymienialem jeszcze filtrow od gazu - czy to moze miec jakis wplyw na zdecydowane zwiekszenie spalania i jakies szarpania na zimnym silniku ?
    Hehehe... no raczej zasadniczy wpływ

Jeśli nie wymieniałeś jeszcze to najwyraźniej czas
    "Mikołaj jak są ograniczenia, to zawsze sobie jedynkę z przodu dopisuje... ale i tak się ledwo wyrabia "

Moje ex:
    Fiat Tempra 1.6 LPG '95, AR 156 1.8 TS + LPG '98, Opel Vectra C 2.2 DTI '03
    Moje aktualne:
    AR 156 1.9 JTD '01 - będzie na sprzedaz
    AR 156 SW 2.4 '02 - juz kupiona, się szykuje do jazdy.

Polecam żaluzje od sąsiada: rolety warszawa

WaWeR
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dbh Zobacz post
    kolego a nie orientujesz sie czy maja tam czynne w soboty? a jezeli nie to jesli zostawie auto rano to zrobia przez caly dzien ?
    raz zostawilem auto w firmie Sinja w Rzeszowie na caly dzien, jak przyjehcalem pod odbior auta o 1430 to chyba gosc dopiero sie bral za auto, podpial pod kompa po jakies 40min testow stwierdzil ze trzeba auto zostawic im na caly dzien (jeszcze raz) - tylko zastanawia mnie co robili przez ten caly dzien dlatego chcialbym jakas inna firme niz Sinja
    wiem, jak to czasami jest, ale ja i moi znajomi nie mieliśmy z nimi takich problemów. kontakt do nich to :
    35-506 RZESZÓW
    Ul. Krakowska 150
    PODKARPACKIE (0 17) 860-23-00
    (0 17) 863-71-14
    rzeszow@elpigaz.com

ale może rzeczywiście najpierw powinieneś powymieniać filtry i ewentualnie dopiero wtedy jechać na jakąś regulację ?? filtr pewnie kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym za kilka złotych a dojazd do Rzeszowa z Dębicy to pewnie nieco większy wydatek

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Ostatnimi czasy bywam służbowo w Rzeszowie 3-4dni w tygodniu, jeśli cię strasznie nie goni czas, będę koło środy znowu w Rzeszowie, mogę wieczorem zabrać się za to auto tylko zerknij jaki masz sterownik pod maską, żebym zabrał ze sobą odpowiedni soft i interfejs.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto

Domyślnie

Grzesiek jutro postaram sie wymienic filrtry moze przy okazji zrobie rozeznanie co do nazwy instalacji (podobno zenit), nie ma problemu chetnie poczekam do przyszlego tygodnia bo wole zeby sie tym zajal ktos kto ma wzgledne pojecie o tym co robi.
    bedziemy w kontakcie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotr_c
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Stelvio & Stelvio

Domyślnie

Ja reguluję w czakramie na baczyńskiego.
    Jestem zadowolony, ekpia młoda, więc trzeba przy nic stać, ale chłopaki kumate i dobrze robią.
    Ostatnio edytowane przez piotr_c ; 11-12-2009 o 20:41 Powód: literówka