Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Temat: Alfa Romeo 156 v6 z Chorzowa!

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pawcio Zobacz post
    Może któryś z kolegów mieszka blisko,albo zna tę Alfę i może coś więcej o niej powiedzieć,może ją już oglądał?
    Blisko nie mieszkam ale będę w Chorzowie w tym tygodniu i jak się z czasem wyrobię to podjadę ją obejrzeć . Nie wiem czy we wtorek czy w czwartek ale dam znać jak będę po oględzinach .Jak pozwolą w komisie to i komputer podłączę do niej .

Bo widzę że Śląsk ma ciężko ruszyć tyłki z przed telewizora
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 13-12-2009 o 20:52

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

http://moto.allegro.pl/item842435494...mo_pilnie.html

Ta jest od kolesia z forum, więc mógłbyś ją zobaczyć osobiście, pojechać do ASO i ją kupić.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

No właśnie wydawało mi się że ją gdzieś na forum widziałem! Do Białegostoku jest 650km Ale widać że jest zadbana! I wiele elementów ma wymienionych np.rozrząd!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

No to zadzwoń do kolegi, zapytaj ile papieru masz szykować, bo jak dobrze pamiętam to stała za 21tyś tak jak na zdjęciach. A teraz 16.500 to spora przecena.

Jakby miała wnętrze po liftingu to ideał. Kolor jest naprawdę dobry, fela, drewniana kierownica, skóra, spojler pasuje. Naprawdę super. I nie czekaj aż Ci ją ktoś zwinie tylko wsiadaj w PKS i jazda;d A jak będziesz w Piotrkowie to Ci będę machał!;d

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Jak byś był zmuszony jechać sam do chorzowa, a nie miał nikogo do porady to po drodze możesz mnie zebrać, pomoge w oględzinach.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Nooo to kolego mając takie autko możesz być zawiedziony w drugą stronę (190 km i momentu tylko 222nm) Co sprawdzić przy zakupię , to co w każdym innym z naciskiem na układ przeniesienia napędu, skrzynia, przeguby, sprzęgło. Maglownica jeżeli będzie zapocona lub co gorsza mokra - kłopoty, już samo jej wyjęcie to problem. To samo z alternatorem i stabilizatorem. Pedał sprzęgła jeżeli chodzi ciężko i ze sporym luzem oznacza nieuchronną wymianę sprzęgła. Zwróć uwagę na szumy ze skrzyni na luzie przy wciśniętym i zwolnionym sprzęgle ma być cisza, i nie siedź w tym czasie w aucie bo możesz nic nie słyszeć, ewentualnie łeb przez szybę. Jak będą jakieś podejrzane dzwięki to albo docisk, albo łożysko na wałku sprzęgłowym. Dwójka powinna wchodzić bez oporu (najczęściej są z nią problemy, i standardowo wsteczny) Jak uwierzysz sprzedającemu że rozrząd wymieniony to upewnij się że razem z pompą wody bo często nie wytrzymuje przebiegu drugiego paska, to samo napinacz i rolka. Bieg jałowy równiutki jak słone jezioro, nie wierz w żadne ściemy że jakieś falowania i takie tam to norma, ma być gładko to zaleta v6. Podłączenie do kompa i ewentualne błędy i chodometr jak centralka to umożliwia. Silnik jest aluminiowy i przez to dość głośny, do tego 24v i robi się niezła orkiestra dlatego upieram się żeby pojechał z tobą jakiś użytkownik V-ki i posłuchał, bo Ciebie może zaniepokoić wszystko w jego pracy. Moc musi rozwijać równomiernie aż do odcięcia z wyraźnym kopem powyżej 4500 obr. Co do rdzy to dobrym wyznacznikiem jest stan chromowanych rurek dolotowych, stopień ich zardzewienia jest wprost proporcjonalny do stopnia rdzy na karoseri. (to z moich obserwacji na kilku egzemplarzach)
    A jak będzie Tobą ktoś obeznany to i pomoże ocenić koszty ewentualnych napraw, bo nie każda niesprawność musi wykluczać cały samochód, wszystko rozbija się o cenę. Czasem lepiej jest kupić za 10tyś i włożyć 3tyś niż nic do roboty za 14.
    Tak na szybko, jak coś więcej pytaj śmiało.
    Pozdrawiam i powodzenia.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    No niestety kupno alfy wymaga poświęceń. A tak nawiasem to Śląsk się szczyci największą ilością klubowiczów, a jak konkretnie prosisz to jak makiem zasiał.
    a ja - chociaż GOROL ( a nie ślązak ) wypraszam sobie
    zobaczyłbym ale jak nigdy nie miałem Vki to co ja mogę wiedzieć ?
    nie wrzucaj wszystkich do jednego wora
    mi koledzy z " rejonu " robili serwisy itp za free ( i co ? )
    ja nawet kurde dzisiaj na mrozie dłubałem nie przy swoim za kubek ciepłej kawy ( i co ? )
    więc "tak nawiasem" - nie umiesz pomóc to nie oceniaj innych którzy też nie potrafią

Cytat Napisał Superjahu007 Zobacz post
    Bo widzę że Śląsk ma ciężko ruszyć tyłki z przed telewizora
    jak wyżej - ja nie Ślunsk ale..
    nie wiem czy kolejnym razem to ci dam cukier do kawy

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

jesli masz daleko i chcesz 100% pewnosci to zamow inspekcje otomoto (http://media.allegro.pl/pr/94268/inspekcje-w-otomoto-pl) to Ci sprawdza auto i dadza na papierze wszystko tylko nie wiem jaki koszt i z tego co widze to opcja chwilowo niedostepna http://otomoto.pl/index.php?sect=service⊂=inspection "Błąd: Strona o podanym adresie nie została znaleziona." moze zawiesili ta usluge

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    a ja - chociaż GOROL ( a nie ślązak ) wypraszam sobie
    zobaczyłbym ale jak nigdy nie miałem Vki to co ja mogę wiedzieć ?
    nie wrzucaj wszystkich do jednego wora
    mi koledzy z " rejonu " robili serwisy itp za free ( i co ? )
    ja nawet kurde dzisiaj na mrozie dłubałem nie przy swoim za kubek ciepłej kawy ( i co ? )
    więc "tak nawiasem" - nie umiesz pomóc to nie oceniaj innych którzy też nie potrafią

jak wyżej - ja nie Ślunsk ale..
    nie wiem czy kolejnym razem to ci dam cukier do kawy
    dobrze ze sa jeszcze tacy ludzie szkoda ze daleko mieszkasz bo w razie czego bym wiedzial ze wystarczy kubek kawy i pomozesz ;-)
    Ostatnio edytowane przez kt0sfajny ; 14-12-2009 o 09:46
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Cytat Napisał kt0sfajny Zobacz post
    jesli masz daleko i chcesz 100% pewnosci to zamow inspekcje otomoto (http://media.allegro.pl/pr/94268/inspekcje-w-otomoto-pl) to Ci sprawdza auto i dadza na papierze wszystko tylko nie wiem jaki koszt
    Ktoś już kiedyś pisał chyba na tym forum o tej "inspekcji"...szkoda kasy-krótko mówiąc.
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee