Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: Dziwna Alfa 156 z Bielska

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Fojut
    Mieszka w
    pomorskie
    Auto
    156 JotTeDe

Domyślnie

Cytat Napisał Greg29 Zobacz post
    Buahahaha.Stary powinienes się zalogowac na bezwypadkowe.net.A może to Ty jestes Blanker, ich guru??
    Koleś.. to że ty nie masz prostej linii w swim samochodzie to nie znaczy ze wszyscy teraz nie mogą miec.. I jak nic nie wnosisz do tematu to po co sie wpierdalasz? Chlopak pytal o samochod to mu pokazalem co mi podejrzanie wyglada.
    Ostatnio edytowane przez Administracja ; 18-12-2009 o 19:28

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Fojut Zobacz post
    Koleś.. to że ty nie masz prostej linii w swim samochodzie to nie znaczy ze wszyscy teraz nie mogą miec.. I jak nic nie wnosisz do tematu to po co sie wpierdalasz? Chlopak pytal o samochod to mu pokazalem co mi podejrzanie wyglada.
    Kolego to jest forum, masz sugestie do kolegi to napisz mu na priv nie wszyscy muszą czytac niecenzuralne wyrazy.
    Co do tylnej klapy kwestia raczej uszczelki wystarczy załozyc nowa i puki sie nie uleży to moze nie być prosto.
    Stwierdzanie wypadkowości po zdjęciach raczej jest nie możliwe, wolał bym iść do wróżki zapłacić jej 50 zł i pewnie lepiej bym na tym wyszedł.
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    prawie Żywiec;)
    Auto
    D4D,HDI,Ecotec

Domyślnie

Bo po to jest forum ,żeby każdy mógł coś powiedziec.A jak chcesz wróżyc ze zdjęć to adres już ci napisałem.Tam sobie idz i mądruj.Amen.Aha akurat z klapą trafiłes nie jest prosta u mnie bo jeden amortyzator się rozleciał i co mądrusie??
    Ostatnio edytowane przez Greg29 ; 18-12-2009 o 11:14

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Fojut
    Mieszka w
    pomorskie
    Auto
    156 JotTeDe

Domyślnie

Bo po to jest forum ,żeby każdy mógł coś powiedziec.A jak chcesz wróżyc ze zdjęć to adres już ci napisałem.Tam sobie idz i mądruj.Amen.Aha akurat z klapą trafiłes nie jest prosta u mnie bo jeden amortyzator się rozleciał i co mądrusie??
    A co mnie Twoja klapa? Leję na nią!!!

Mieszka w
    prawie Żywiec;)
    Auto
    D4D,HDI,Ecotec

Domyślnie

A co mnie Twoja klapa? Leję na nią!!!
    A ja na Ciebie.

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Panowie w ten temat dotyczy raczej pytania kolegi: szerszeń, raczej nie interesuje go kto na kogo i na co leje. Wymieńcie sie GG i tam bluzgajcie do woli
    Pozdrawiam obje strony sporu
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Świeżak Avatar <si>
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR Brera TBi, AR Spider Veloce 81

Domyślnie

Buahahaha.Stary powinienes się zalogowac na bezwypadkowe.net.A może to Ty jestes Blanker, ich guru??
    Jestem guru innego zrzeszenia i coś mi się wydaje że Twoje auto gdzieś już widziałem
    Przed zakupem swojej Laleczki pytałem co sądzą inni na tym forum, też zamieszczałem zdjęcia. Gdybym się sugerował tym co pisali to nie miałbym jej teraz. A jest śliczna, w super stanie technicznym i nie po dzwonku.

Mieszka w
    prawie Żywiec;)
    Auto
    D4D,HDI,Ecotec

Domyślnie

Cytat Napisał <si> Zobacz post
    Jestem guru innego zrzeszenia i coś mi się wydaje że Twoje auto gdzieś już widziałem
    Przed zakupem swojej Laleczki pytałem co sądzą inni na tym forum, też zamieszczałem zdjęcia. Gdybym się sugerował tym co pisali to nie miałbym jej teraz. A jest śliczna, w super stanie technicznym i nie po dzwonku.
    Być może kolego bo ja przeszłości swojego auta nie kryję.Udzielam się też na innym forum.A co do wróżenia ze zdjęć to własnie o tym cały czas piszę.Ze zdjęc robionych w szarówce telefonem kom. ludzie na forach potrafią powiedzieć jaki auto ma przebieg i ilu włascicieli miało<lol>

tdz77
    Gość

Domyślnie

No dobra - wprowadźmy trochę konkretów do tej dyskusji o niczym.
    Miałem niestety bardzo mało czasu i nie znalazłem magnesu, ale pooglądałem tę alfę troszkę i moje spostrzeżenia są takie:

NA ZEWNĄTRZ
    - wszystkie szyby tej samej firmy i wszystkie mają znaczek 2
    - wszystkie koła siedzą równo i symetrycznie we wnękach
    - tylna klapa ma sporo większy odstęp z lewej strony niż z prawej. Zawiasy klapy niepogięte, wnęka koła zapasowego i podłoga bagażnika nie pogięte bez śladów "przeszłości"
    - widać też, że tylny zderzak był zdejmowany bo nie w każdym miejscu przylega równo
    - przedni oczywiście zmieniany na jakiś tuningowy, ale też do spasowania ktoś się nie przyłożył (znaczek alfy już jest )
    - Co mnie zaniepokoiło - tylny lewy róg dachu - wygląda jakoś "nierówno" - tzn widać jakieś małe wybrzuszenia, w jednym miejscu jeż też purchel. Nadaje się do sprawdzenia tym przyrządem do lakieru co tam jest grane.
    - wszystkie drzwi zamykają się bardzo lekko i są dobrze spasowane
    - bardzo mało rdzy - ten minimalny ślad na dachu + rant tylnego prawego błotnika (czyli ta sama strona co ślad na dachy - coś się tam może stało), ale na rancie rdza powierzchowna, bardzo łatwa na tym etapie do zatrzymania. Więcej na zewnątrz nie stwierdziłem.
    - na prawych przednich drzwiach, ktoś zrobił gwoździem znak zorro...
    - pod maskę nie zdążyłem już zerknąć
    - plastik pod lewym lusterkiem, wygląda jakby ktoś go dorabiał - jakby "wyciosany z kamienia"

W ŚRODKU
    - niestety jeździł nim palacz, smród po otworzeniu drzwi - po prostu "nieświeżo"
    - również w związku z powyższym wypalona mała dziurka na tylnej kanapie i z przodu na podszybiu lewych drzwi przednich
    - jakiś niedosprzątany syf we wnękach, schowkach, kieszeniach (jakiś rdzawy nalot + chyba resztki popiołu z petów HGW) - ogólnie widać, że ktoś się do tego nie przykładał
    - fotel kierowcy trochę wygnieciony z lewej strony, ale to chyba standardowe (w każdym razie pierwszy raz siedziałem na tego typu fotelu (i skórzanym) w alfie i jakoś mnie nie powala tyłek się ślizga i jest dość "płytki" do tyłu - siedziałem ostatnio w 156 V6 z welurem i zwykłym fotelem i siedziało mi się dużo lepiej).
    - odstaje lewy dolny róg poduszki pasażera (choć słyszałem, że to dość popularne)

Nie miałem się okazji przejechać czy posłuchać silnika - i chyba już nie będę miał bo raczej nie będę do niej wracał. Nie wiem czy uda się zlikwidować ten smród z papierosów wbity w tapicerkę - i choćby to mnie odstręcza (nawet jak reszta okazałaby się ok) no i jak komuś się nawet nie chciało tych kieszeni wyczyścić przed sprzedażą, to mam wrażenie, że nie interesowało go raczej porządne utrzymanie.
    A no i ten zderzak z przodu, nawet jak jest to dla kogoś atut, to dla mnie raczej wiejski tuning.