Ja mialem Hyundaia Coupe(97r), Mazdę 323f(91r), VW Jetta(90r) i nigdy mi ręczny nie zamarzałTeraz mam Alfę z 2001 roku i się dowiaduję, że linki zmienia się tu regularnie co 2-3 lata
![]()
Ja mialem Hyundaia Coupe(97r), Mazdę 323f(91r), VW Jetta(90r) i nigdy mi ręczny nie zamarzałTeraz mam Alfę z 2001 roku i się dowiaduję, że linki zmienia się tu regularnie co 2-3 lata
![]()
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
a ja Wam coś napiszę z doświadczenia mojego taty który prawo jazdy ma nie od dziś.. wiem że to trochę kontrowersyjne ale miał w swoim życiu kilka aut (przeróżnych) i nigdy nie zostawia auta na biegu tylko zawsze na ręcznym bez względu na pogodę. Ani razy przez te ponad 30 lat nie miał akcji z ręcznym więc można stwierdzić że ma szczęście. W alfie ręczny zamarzł mi w ubiegły poniedziałekod teraz zostawiam niby na biegu, ale mam dziwne przeświadczenie że jak coś ma działać to ma działać i zimą i latem. Niektórzy uznają że nie mam racji... ale cóż.
I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)
masz rację masz !
u nas na wszystko się wytlumaczenie znajdzie ... nikt ci nie powie kurde nie mam kasy na wymianę linek bo mi ręczny zaczyna marznąć tylko dobudowuje teorię że się zimą ręcznego nie używa ...
a jak czytam o jakiś prawach fizyki ze to tak musi być to mi się turlac ze śmiechu chce ...
no więc właśnie, po ojcu mam "zboczenie" że jak coś w acuie jest to ma działać. dlatego w poprzednim aucie (seicento) robiłam klimatyzację w październiku mimo że szła zima...
z tego co wiem niektóre auta same zaciągają ręczny z automatu więc tam wszystko musi grać...
I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)
ja akurat prócz zamarzających ręcznych słyszałem też opowiadania o wyskakujących biegach. Ktoś gdzieś zapiął bieg (może nie do końca) a jak wracał do auta to musiał je szukać nieco dalej, lub dziwnym trafem opierało się o zderzak sąsiada. A co do fizyki, to niech mi ktoś wytłumaczy czy zamarza metal, czy woda? Ja jestem przekonany, że zamarza woda i jeśli blokuje przez to metal, to znaczy że poprostu nie powinno tam jej być ( np wewnątrz pancerzyków ochronnych linek od ręcznego )
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Kolega ma rację , moja AR z 2001 ma oryginalne linki i ręczny działa normalnie.Przed mrozami przesmarowałem i zabezpieczyłem końcówki linek, aby zminimalizowac przedostanie się do nich wody.Ale nauczony przykrym doświadczeniem z przed kilku lat,wolę nie zostawiac autka na ręcznym na dłuższy postój spodziewając się mrozu jeżeli wcześniej jeżdziłem po mokrej nawierzchni.
Witam, pisałem że mam ten sam problem z ręcznym (zamarzł sobie i nie mam zabawy na ręcznym), ale dzisiaj wyjeżdżam z parkingu i z ciekawości chwytam za ręczny i normalnie zaciągłem (tak jak latem)
myśle sobie ok jade na parking i sie poślizgam, zajechałem na fajny placyk i co, i kupa ręczny znowu zamarzł .
Pytanie które mnie dręczy to jak odmarzł przy -8, a przy -5 znów zamarzł, nie mogę narazie dojść do tego??
miałem dziś to amo, zamarzł ręczny i się nauczyłem, że alfa na mrozie nie lubi stac na ręcznymTak więc skończyło się na wymianie linek ręcznego bo się koła grzały. I wszystko teraz gra
............
Ostatnio edytowane przez newalf ; 21-04-2010 o 10:09
Witam też wpisuje się do grona tych któż nie wieżyli- ale zmienili zdanie po przyjściu mrozu. Alfa jest moim 3 autem i nigdy przedtem nie miałem z nią problemu. Ale kilka dni temu gdy przyszedł mróz ciągn.ą za linkę a tu zdziwko. Pierwsze centymetry linka jest strasznie lużna póżniej twarda. Prosze o rade jak ją rozmrozić nie kożystając z ogrzewanego garażu