Ostatnio edytowane przez Administracja ; 18-12-2009 o 19:28
Kolego to jest forum, masz sugestie do kolegi to napisz mu na priv nie wszyscy muszą czytac niecenzuralne wyrazy.
Co do tylnej klapy kwestia raczej uszczelki wystarczy załozyc nowa i puki sie nie uleży to moze nie być prosto.
Stwierdzanie wypadkowości po zdjęciach raczej jest nie możliwe, wolał bym iść do wróżki zapłacić jej 50 zł i pewnie lepiej bym na tym wyszedł.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Ostatnio edytowane przez Greg29 ; 18-12-2009 o 11:14
Panowie w ten temat dotyczy raczej pytania kolegi: szerszeń, raczej nie interesuje go kto na kogo i na co leje. Wymieńcie sie GG i tam bluzgajcie do woli
Pozdrawiam obje strony sporu![]()
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Jestem guru innego zrzeszenia i coś mi się wydaje że Twoje auto gdzieś już widziałem
Przed zakupem swojej Laleczki pytałem co sądzą inni na tym forum, też zamieszczałem zdjęcia. Gdybym się sugerował tym co pisali to nie miałbym jej teraz. A jest śliczna, w super stanie technicznym i nie po dzwonku.
No dobra - wprowadźmy trochę konkretów do tej dyskusji o niczym.
Miałem niestety bardzo mało czasu i nie znalazłem magnesu, ale pooglądałem tę alfę troszkę i moje spostrzeżenia są takie:
NA ZEWNĄTRZ
- wszystkie szyby tej samej firmy i wszystkie mają znaczek 2
- wszystkie koła siedzą równo i symetrycznie we wnękach
- tylna klapa ma sporo większy odstęp z lewej strony niż z prawej. Zawiasy klapy niepogięte, wnęka koła zapasowego i podłoga bagażnika nie pogięte bez śladów "przeszłości"
- widać też, że tylny zderzak był zdejmowany bo nie w każdym miejscu przylega równo
- przedni oczywiście zmieniany na jakiś tuningowy, ale też do spasowania ktoś się nie przyłożył (znaczek alfy już jest)
- Co mnie zaniepokoiło - tylny lewy róg dachu - wygląda jakoś "nierówno" - tzn widać jakieś małe wybrzuszenia, w jednym miejscu jeż też purchel. Nadaje się do sprawdzenia tym przyrządem do lakieru co tam jest grane.
- wszystkie drzwi zamykają się bardzo lekko i są dobrze spasowane
- bardzo mało rdzy - ten minimalny ślad na dachu + rant tylnego prawego błotnika (czyli ta sama strona co ślad na dachy - coś się tam może stało), ale na rancie rdza powierzchowna, bardzo łatwa na tym etapie do zatrzymania. Więcej na zewnątrz nie stwierdziłem.
- na prawych przednich drzwiach, ktoś zrobił gwoździem znak zorro...
- pod maskę nie zdążyłem już zerknąć
- plastik pod lewym lusterkiem, wygląda jakby ktoś go dorabiał - jakby "wyciosany z kamienia"
W ŚRODKU
- niestety jeździł nim palacz, smród po otworzeniu drzwi - po prostu "nieświeżo"
- również w związku z powyższym wypalona mała dziurka na tylnej kanapie i z przodu na podszybiu lewych drzwi przednich
- jakiś niedosprzątany syf we wnękach, schowkach, kieszeniach (jakiś rdzawy nalot + chyba resztki popiołu z petów HGW) - ogólnie widać, że ktoś się do tego nie przykładał
- fotel kierowcy trochę wygnieciony z lewej strony, ale to chyba standardowe (w każdym razie pierwszy raz siedziałem na tego typu fotelu (i skórzanym) w alfie i jakoś mnie nie powala tyłek się ślizga i jest dość "płytki" do tyłu - siedziałem ostatnio w 156 V6 z welurem i zwykłym fotelem i siedziało mi się dużo lepiej).
- odstaje lewy dolny róg poduszki pasażera (choć słyszałem, że to dość popularne)
Nie miałem się okazji przejechać czy posłuchać silnika - i chyba już nie będę miał bo raczej nie będę do niej wracał. Nie wiem czy uda się zlikwidować ten smród z papierosów wbity w tapicerkę - i choćby to mnie odstręcza (nawet jak reszta okazałaby się ok) no i jak komuś się nawet nie chciało tych kieszeni wyczyścić przed sprzedażą, to mam wrażenie, że nie interesowało go raczej porządne utrzymanie.
A no i ten zderzak z przodu, nawet jak jest to dla kogoś atut, to dla mnie raczej wiejski tuning.