newalf - wydmuchaj kurz z nosa
Wymieniłem linki, zrobiłem sobie na złośc i zostawiam na ręcznym i macie racje - nie zamarzło, nie zamarza i nie twardnieje od mrozu, koniec tematu z mojej stronypzdr.
newalf - wydmuchaj kurz z nosa
Wymieniłem linki, zrobiłem sobie na złośc i zostawiam na ręcznym i macie racje - nie zamarzło, nie zamarza i nie twardnieje od mrozu, koniec tematu z mojej stronypzdr.
może troszkę z innej beczki ale mysle że mi ktoś będzie w stanie pomóc
Mam problem z dźwignią hamulca ręcznego, porusza się ona na boki! i ogólnie jest prawie przyklejona do siedzenia, żeby zaciągnąć ręczny muszę najpierw ją odchylić.
a na dodatek jak spada temperatura po zaciągnięciu hamulca dźwignia się nieblokuje lecz spada z impetem na dół, czasami mi się uda lecz lekkie poruszenie dźwigni powoduje zwolnienie hamulca.
dodam że nic mi nie zamarza i ręczny hamuje lekko i z odpowiednią siłą
DolnySlask - Boleslawiec. Zgorzelec. Jelenia Gora
Chetnie Pomoge w zakresie:
AlfaDiag FiatEcuScan MultiEcuScan - diagnostyka
MPPS KWP2000 Galletto - zgrywanie map paliwa
STAG KME - instalacje LPG
Powiedzcie mi jak działa ręczny w 156, zaciąga klocki czy jest dodatkowy bęben specjalnie do postojowego?
Witam!!!
Też zgłębiam temat hamulca ręcznego w mojej alfie. Wiem, że wymiana linek w alfie 156 nie stanowi większego problemu ale w 166 jest trochę inaczej. Cy ktoś z posiadaczy Alfy 166 mógłby dokładnie opisać jak to robił, ewentualnie dorzucić jakieś fotki.
Z góry dzięki.
podpisuję się również pod tą prośbą.Napisał kubicze
Chłopaki, jak chcecie sami, to nie ma co się zastanawiac tylko zakasac rękawy i do kanału, wielkiej filozofii zapewne byc nie może.
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
No nadszedl czas na zmiane linki recznego i w mojej alfie. Czy przy zmianie linki trzeba demontowac tlumnik lub jakies oslony? i orientacyhjnie ile czasu sie schodzi z wymiana linki.
Jesli ktos wymienial w warsztacie niech napisze ile zaplacil za wymiane?
za wymianę zapłaciłem 120zł plus linka 180 czyli 300 taka przyjemność. Ale tak mi wymienili że linka odstawała w stronę koła i opona ścięła kołnierz i zaraz będzie rdzewieć. Co po kimś nie zobaczę to spier.....ne.