Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Temat: Zalewanie rynku Brerami z loterii Plusa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar 145Q
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski/Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD M-Jet 2004

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    No właśnie! Brera na fotach a Brera na żywo to niebo i ziemia! Po zdjęciach w ogóle tym autem nie zawracałem sobie głowy. Ponad rok temu pojechałem do salonu zobaczyć Mito, które jak się okazało lekko mnie rozczarowało - ale jak zobaczyłem stojącą obok Brerę to szczęka mi opadła (i tak mi zostało do dzisiaj...). Ale w odróżnieniu od Ciebie rafter, jak dla mnie Brera to tylko w kolorze "Rosso Alfa"!
    Tak jest, Rosso Alfa, czarna fela i czarne skóry + 1.8 TBI

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał 145Q Zobacz post
    Tak jest, Rosso Alfa, czarna fela i czarne skóry + 1.8 TBI
    Rosso Alfa - TAK,
    czarna fela - NIGDY
    czarna skóra - NIE, w ogóle skóra do mnie nie specjalnie przemawia - natomiast bardzo mi pasje standardowa tapicerka,
    1.8 TBi - TAK, jak dla mnie silnik marzenie, Brera z TBi jeździ cudownie!

Fajnie, że każdemu podoba się co innego...

Pingwin
    Gość

Domyślnie

No to ja teraz... TBi tak, skóra nie, rosso ...hm... wolę czarną jednak czarne fele nie. Klasycznie co))?

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Akurat dzięki TBI zaczynam się przekonywać do 159 i Brery, ale tylko z tym silnikiem.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Akurat dzięki TBI zaczynam się przekonywać do 159 i Brery, ale tylko z tym silnikiem.
    Bardzo, ale to bardzo dobrze się stało, że pojawił się ten silnik - bardzo brakowało takiego motoru w palecie 159 i Brery! Nie dość, że jest to najlepsza jednostka w ofercie, to jeszcze na dodatek najtańsza - czego chcieć więcej?

Pingwin
    Gość

Domyślnie

gdyby dawali jeszcze wypas z tymi 235 KM do 159...ale to tylko do brery chyba będzie?

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    gdyby dawali jeszcze wypas z tymi 235 KM do 159...ale to tylko do brery chyba będzie?
    chyba niestety tylko do Giulietty, przynajmniej tak mi się zdaje...

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Bardzo, ale to bardzo dobrze się stało, że pojawił się ten silnik - bardzo brakowało takiego motoru w palecie 159 i Brery! Nie dość, że jest to najlepsza jednostka w ofercie, to jeszcze na dodatek najtańsza - czego chcieć więcej?
    Najlepsza, zalezy dla kogo i zalezy ile jezdzi. Zobaczymy jeszcze ile bedzie to palic. Bo jak na razie dla mnie najlepsza jednostka jest 2.4 20V.

Cytat Napisał pingwin Zobacz post
    Podciagnac 200 KM TB do 235 powinno sie dac jakas light'owym remapem. Zobaczymy jak z trwaloscia tej jednostki i osprzetem, ale mysle, ze w budzecie do 7 tys mozna sie pokusic o 300 KM z tej jednostki.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Rowerzysta Avatar Hammer
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5V6 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    Brera TBI i Giulietta to, w sferze estetycznej, Niebo i Ziemia. Giulietty nie rozpoznasz na ulicy, linia taka sama jak astra i inne koreańce.... Z przodu zaś to pocieszny mumin.. Tymczasem Brera jest rewelacyjna, od razu widać to auto w tłumie innych a odwłok? Mnie się podoba.
    Gdybym był złośliwy, to zapytałbym: "gdzie widziałeś -na ulicy- Giuliettę, że rzucasz takimi stwierdzeniami" ;>
    Tym bardziej, że już kilka razy widziałem MiTo w mieście i ten "mumin" jednak rzuca się w oczy. Natomiast Brera nie robi na mnie większego wrażenia (no chyba, że obserwuję to auto z przodu i widzę w nim 159tkę).

Podtrzymuję to co powiedziałem - Brera - paskudny odwłok, o wiele bardziej wolę 159tkę (ale to kwestia gustu).

W dodatku, to co rozdawał Plus, to była jednak dość uboga wersja (brak skóry w samochodzie o tak prestiżowych aspiracjach?!?). Na plus napewno przemawia kolor.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

no a tak ogólnie, to jak się czujecie na ulicach miast, zalanych brerami)))?

---------- Post dodany o godzinie 19:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:09 ----------

Cytat Napisał Hammer Zobacz post
    Gdybym był złośliwy, to zapytałbym: "gdzie widziałeś -na ulicy- Giuliettę, że rzucasz takimi stwierdzeniami" ;>
    W dodatku, to co rozdawał Plus, to była jednak dość uboga wersja (brak skóry w samochodzie o tak prestiżowych aspiracjach?!?). Na plus napewno przemawia kolor.
    Zdjęcia wiele mówią. A co do Plusa, to co... nie wziąłbyś bo bez skóry))?