Cześć wam. Wymieniałem osłonę gumową przegubu w wash master w katowicach przy pukowca 25 obok makro.
1. czas - 1 h
2. koszt - 150 zł (grr)
3. jakość - przyznam, że szybko sprawnie i bez strat
Cześć wam. Wymieniałem osłonę gumową przegubu w wash master w katowicach przy pukowca 25 obok makro.
1. czas - 1 h
2. koszt - 150 zł (grr)
3. jakość - przyznam, że szybko sprawnie i bez strat
witam panowie w mojej belli padł 'wariat' stad pytanie ile może kosztować wymiana wariatora+rozrząd+olej
ok 1000
Najlepszy jaki znam to ITALAUTO w Katowicach tylko trochę trzeba poczekać na przyjęcie.
ITALAUTO polecam
Ja polecam szczerze TUR Bytom mój tata naprawia tam auto mają tam dobrego fachowca Pana Marka H jak zostawiam tam samochód to porostu mówię prosto z mostu żeby naprawiał go Pan Marek 100%sprawdzony fachman
witam
a ja nie polecem autoportu na chromika...
może mam pecha, ale trafiłem tam własnie z tego forum, robiłem rozrząd - ciekła pompa, robili problemy z reklamacją.... no ale pompa nie była kupiona u nichmieli sprawdzić i wymienić rolki paska wielorowkowego - cały czas się telepały i nie wymienili.. (teraz się własnie wysypało do reszty..) do tego nie zdarzyło się jeszcze, żeby samochód był gotowy na umówiony dzień czy godzinę...
pojechałem następny raz w nadziei, że to tylko jednorazowa akcja - i znowu to samo, potrzebowałem samochodu na weekend pilnie, o czym uprzedziłem szefa przed robotą - "zdążymy napewno" /oddawałem w czwartek../... a on z rozbrajajacą szczerością mi mówi, że ma problemy z pracowanikami, i nie może od nich żądać, żeby kończyli robotę po godzinach, więc musiałem się bujać 200 km pociagiem
ostatnio - hamulce tył się zapiekały - skasowali 80 zł, pół dnia bez samochodu, "przesmarowali linki ręcznego" bo się zapiekały - taaaak.. półroczne oryginalne linki, okazało się oczywiście, że trzeba było wymienić przewody elastyczne hamulca z tyłu.. no ale to by było przecież za trudne...
do tego do dzisiaj mam wątpliwości, czy koło dwumasowe, które im powierzyłem do montażu faktycznie jeździ teraz w moim samochodzie.... 4 dni trzymania auta, kilkaset złotych w plecy, zero śladów demontażu w komorze silnika, i te same objawy co wcześniej - ale.. to tylko moje podejrzenia..
tym razem wybieram się do italauto, może tym razem się nie zawiodę..
Ja mam umowioną wizytę w ITALAUTO na następny czwartek.
Za namową kolegów stwierdziłem, że tam się udam z kilkoma pierdółkami.
Zdam relację po całej akcji![]()
Ja Tur nie polecam. Nie wiem, kto tam pracuje etc., ale moja Bella miała tam robiony remont dołu silnika na ponad 4kzł i zapomnieli sprawdzić pompę oleju etc. i po pól roku 'spora' awaria... Nie wspomnę o tym, że robili z silnikiem, a nie sprawdzili nawet czy świece i kable są ok. Więc ogólnie robią tylko to, o co ich prosisz, nic poza tym. A to mechanik powinien wiedzieć, co może zaszkodzić i jak grzebie to zaglądnąć tu i tam nie problem.. Ale jak widać TUR ma z tym problem.
A polecam ITALAUTO bo tam zreanimowali moją 146 skutecznie. Co prawda mięli kilka niedociągnięć (nie poważnych) ale ogólnie wszystko ok. Tylko zapisy do nich jak po pączki przed tłustym czwartkiem..
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG