Mam pytanko,czy to normalne ze po uzyciu spryskiwacza wycieraczki wykonuja trzy ruchy,a potem po ok 1-2 sek jeszcze jeden dodatkowy.
Lekko mnie to irytuje,bo dodatkowy jest juz po suchej szybie ...
Mam pytanko,czy to normalne ze po uzyciu spryskiwacza wycieraczki wykonuja trzy ruchy,a potem po ok 1-2 sek jeszcze jeden dodatkowy.
Lekko mnie to irytuje,bo dodatkowy jest juz po suchej szybie ...
AR 156 JTD 16V 150KM 2005
Ducati 748 2002
Nigdy nie zwracałem na to uwagi ale u mnie jest max 2 albo 1 ale to dzis jeszcze sprawdze.
EDIT
Są 3 przetarcia i tyle
Ostatnio edytowane przez p.maiki ; 08-01-2010 o 08:12
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
U mnie po włączeniu spryskiwaczy są 3 średniej prędkości ruchy po czym nic więcej już nie ma.
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
miałem tak we fiacie stilo i wydawało mi się to bardzo fajne bo przeważnie po tych 3 szybkich po chwili po szybie zaczynały sciekac resztki plynu a on je wtedy ciach i szyba czystaa teraz w alfie tego nie mam
hmmm ja tez nic takiego nie zauważyłem, ale u teścia w punciaku faktycznie tak jest - myślę, że w celu zebrania jakiegoś nadmiaru płynu. Nieraz jest tak, że wycieraczki zbiorą brud ale część tego syfu zostaje na środkowej górnej części szyby i lubi sobie spłynąc na dół i chyba własnie po to jest ten jeden dodatkowy ruch...
Spotkaliście się z czymś takim, że raz na 10 spryskań szyby ta funkcja jak to nazwali w instrukcji “INTELIGENTNE SPRYSKIWACZE SZYB” mi działa inaczej muszę dźwignie przy kierownicy trzymać do góry, co może być uszkodzone ta manetka przy kierownicy ??
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...
"FUNKCJA „INTELIGENTNE SPRYSKIWACZE SZYB”
Pociągnięcie dźwigni w stronę kierownicy (położenie niestabilne) powoduje włączenie spryskiwaczy szyby przedniej. Przytrzymanie dźwigni w tym położeniu powoduje tylko jednokrotny natrysk spryskiwaczy płynu na szybą i jeden ruch wycieraczek: w rzeczywistości wycieraczki włączą się automatycznie, po przytrzymaniu pociągniętej dźwigni przez ponad pół sekundy. Po zwolnieniu dźwigni wycieraczka wykona jeszcze kilka ruchów i wyłączy się. Po kilku sekundach wycieraczki wykonają ostatni „ruch czyszczenia”, który zakończy ich pracę."
Tyle na ten temat mówi instrukcja.
W rzeczywistości jest tak jak napisałeś, trzy ruchy potem przerwa i jeszcze jeden dodatkowy.
Pozdrawiam
...no ALFA, no fun !!!