tylko płynu do spryskiwaczy dolałem![]()
tylko płynu do spryskiwaczy dolałem![]()
dostałem sie do garażu....(sukces) i dobrze rozgrzałem moja belle...bo wyjechac sie nie da przez śnieg.
Witam.Dziś wymieniłem w swojej Beli termostat.Po przeczytaniu miliona tematów jaka powinna być temperatura i czy wymieniać termostat czy nie zakupiłem nowy oryginalny od kolegi AKUKI.
Temperature miałem równo między 50 a 90 i wydawało mi się że jednak coś słabo grzeje wbrew tego że dużo osób mówi że JTD tak ma.
tak miałem przed czasem równo na tej kresce
a tak mam teraz i jest miodzio
Pozdrawiam KULI
Po wymianie termostatu (przy takiej samej jeździe) silnik grzeje się Tobie prawie do 90stopni? Bo u mnie przy tej temperaturze to ledwo 70stopni łapie, jak go przycisnę to lekko powyżej 70stopni i wydawało mi się że to normalne.
ja właśnie miałem tak samo i po przeczytaniu tych wszystkich postów wydawało mi się że tak ma być,ale strasznie mie ta wskazówka denerwowała i go wymieniłem
Tak dochodzi do 90 przy tej samej jezdzie i ogrzewanie lepiej działa,także wymieniaj.
Pozdrawiam KULI
na temat termostatu to na tym forum jez nie jedna klawiature zajechali. szczegolnie maciek i atx. a ze zdjec i tego co nt. termo wyczytalem, wnioskuje ze kolega wymienil sprawny termostat przedzmianowy lub jak kto woli fabryczny, na sprawny pozmianowy - fabryczne przedzmianowe sa juz nieosiagalne.
czemu twierdzisz że sprawny?dla mnie teraz jest tak jak powinno być,a wiem że temat zdradliwy.
Teraz grzeje tak jak powinien bo do pracy mam 20kilometrów a po 15-stu dopiero robiło sie w miare ciepło,wiec nie piszcie że te typy tak mają.Moim zdaniem teraz jest tak jak powinno,wiem że diesle grzeją sie dłużej bo w pracy też jeżdze dieslem.
Pozdrawiam KULI
Ostatnio edytowane przez KULI ; 10-01-2010 o 23:00
Wszystko na temat rozrządu xD
Dziś wyczyściłem i nasmarowałem mechanizm wycieraczek, bo się zaczęły odzywać. Teraz śmigają aż miło![]()
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem