kupiłem nowe aku![]()
kupiłem nowe aku![]()
Wymieniłem gumy stabilizatora przód na poliuretanowe odpowiedniki. Przejechałem zaledwie 15km (od warsztatu) i jestem bardzo zadowolony. Nie wiem na ile to placebo, ale przede wszystkim jest dużo ciszej, auto prowadzi się znacznie pewniej.
Pozdrawiam.
- Rafał
Profesjonalnie odśnieżylem. Choć jezdze nia codziennie to odsniezam zwykle tylko pobieznie. Na dachu zalegala 15cm warstwa sniegu, a pod nia 5cm warstwa lodu. W nadkolach bylo tyle sniego-lodu ze ledwo go wyciagnalem i podnioslem spod samochodu. Ciekaw jestem o ile kilko moja bella jest teraz lzejsza. Mam nadzieje ze odbije sie to na spalaniu. Niestety nadal nie udalo sie usunac lodu ze zderzaka, gornej czesci szyby przedniej i tylnej, klapy bagaznika. Bagaznika dalej otworzyc nie moge, caly zalodzony, a maski nawet nie probuje. Za to kratka chłodnicy juz bez warstwy lodu.
Po moim osiedlu jezdzi sie jak po atakamie, snieg prawie jak fesh-fesh![]()
Ja dziś zakupiłem olej do wymiany i filtry oleju i powietrza. Wymieniłem spalone żaróweczki w zegarach i wreszcie widzę, ile jadę w nocyWymiana oleju jutro w garażu, jak czas pozwoli
Mobil 1 Super S 10w40, jak zawsze
![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Ja wczoraj zakupiłem do swojej 156 radio cb hary 2
Ja założyłem w końcu ramki klubowe i wymieniałem żarówki oświetlenia bagażnika. Okazało się, że to nie one są przyczyną nieświeceniaBezpiecznik jest dobry, a schowek tez nie świeci (jeszcze niecały miesiąc temu wszystko świeciło ;()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
wymieniłem jeden żarnik xenonowy H7
oblukałem silnik i zdiagnozowałem sporo zamarzniętego śniegu na dolnej płycie silnika - pewnie nieżle ja obciąża - a nabrałem go brodząć w głębokim snieguzna ktoś mądry sposób aby się go pozbyć ????????????? bez odkręcania płyty ????
Może być też myjka ciśnieniowa na myjni samoobsługowej![]()
Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...
Przednią szybę wymieniłem, bo tamtej się "pękło".
370 PLN z montażem na poczekaniu (2h).