Strona 10 z 27 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 264

Temat: Alfa Romeo 166

markus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Dawid166 Zobacz post
    Nie jestem takim specjalistą żeby z tych zdjęć wnioskować o stanie auta, ale na marny wynik sprzedaży może mieć wpływ szczerość opisu tego samochodu:

Przebieg jest wysoki (przez co realny) w porównaniu z innymi autami tego modelu. Sam mam diesla z tego samego rocznika i tylko 15 000 km więcej;

Rozrząd do wymiany, czyli zaczynasz jazdę od roboty, w dodatku pw V6 wszyscy zalecają wymiane pompy wody razem z rozrządem, a tej części (stosunkowo drogiej) nie dostaniesz w cenie auta (przynajmniej tak wynika z opisu);

We wnętrzu też jakieś braki - tylko 6 głośników działa, ich wymiana to żaden koszt i praca też niewielka, ale takie opisy zniechęcają;

Felgi nie są oryginalne i wyglądają raczej tanio.

Jak to wszystko zestawisz z innymi ofertami "super okazji" i "mega okazji" z "wnętrzem jak nowe", "gotowych do jazdy" itd. w dodatku z "sybolicznym przebiegiem", a to wszystko za tę samą albo niższą cenę, to oferta nie wydaje się taka świetna.

Także niestety tutaj chyba szczerość sprzedającego działa na jego niekorzyść.
    Dwa zdania w kwestii wyjaśnienia z mojej strony jako sprzedającego powyższą:
    - jeżeli chodzi o wnętrze to nie ma ono żadnych braków, fakt to był błąd napisać o tych 6ciu głośnikach, ale zapewniam, że działają wszystkie (czerczil przekonasz się jaka jest jakość dźwięku jeśli zdecydujesz się obejrzeć ), potwierdzę to nie tylko ja,
    - Dawid166 chyba niedokładnie przeczytałeś opis, bo napisałem, że podzespoły do rozrządu są w cenie pojazdu, czytaj z uwagą ,
    - felgi swego czasu nie były tanie, 450zł/szt to chyba nie taka niska cena.

Co do mojej uczciwości - rodzice mnie tego nauczyli, poza tym sam nadziałem się już wcześniej na moją pierwszą 166tkę, która miała być taką "mega okazją, nie wymagającą wkładu finansowego" a żeby nią jeździć musiałem wypakować ponad 8 tyś. zł, dlatego uczciwie piszę co jest do zrobienia, nie chcę niedomówień. Decyzję w sprawie kupna podejmuje kupujący nie sprzedający, ja nie będę kłamał ani naciągał żeby tylko wypchnąć auto. Nie na tym mi zależy. Mam powody, które mnie zmuszają do sprzedaży i niestety...

Cytat Napisał czerczil Zobacz post
    I mam parę pytań: czy występowały takie opcje wyposażenia jak ASR, elektrycznie składane lusterka i o co chodzi z funkcją sport jeżeli jest manualna skrzynia biegów?
    czerczil są takie opcje wyposażenia - silniki z większą mocą mają ASR, składane lusterka mają chyba wszystkie 166tki. Jeśli chodzi o funkcję sport (domyślam się, że chodzi o STR) - to opcja powodująca szybsze otwarcie przepustnicy przy mocniejszym naciśnięciu gazu lub szybkiej redukcji z biegu wyższego na niższy, efekt - żwawsza praca silnika, lepsze osiągi, więcej tutaj:
    http://www.forum.alfaholicy.org/147_...tml#post265998
    Ostatnio edytowane przez markus ; 16-01-2010 o 01:02

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Może i wszystkie 166 mają składane lusterka - ale nie wszystkie elektrycznie
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

markus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał redek83 Zobacz post
    Może i wszystkie 166 mają składane lusterka - ale nie wszystkie elektrycznie
    pewnie masz racje, ale ja jeszcze takiej nie spotkałem
    Ostatnio edytowane przez markus ; 16-01-2010 o 00:50

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

To zapraszam do siebie. W mojej możesz to zrobić tylko ręcznie. Czasem się to przydaje w wąskich miejskich uliczkach.
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

markus
    Gość

Domyślnie

to prawda, sam nie raz już wykorzystałem składanie lusterek w takiej sytuacji

Dawid166
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał markus Zobacz post
    Dwa zdania w kwestii wyjaśnienia z mojej strony jako sprzedającego powyższą:
    - ...
    - Dawid166 chyba niedokładnie przeczytałeś opis, bo napisałem, że podzespoły do rozrządu są w cenie pojazdu, czytaj z uwagą ,
    - felgi swego czasu nie były tanie, 450zł/szt to chyba nie taka niska cena.
    Wyjaśniam - nie czepiam się, że nie ma części do wymiany rozrządu (zresztą o tym napisałem), ale zwracam uwagę, że warto zainwestować przy okazji wymiany więcej (o jakąś 1/4 jak napisał kolega wcześniej) i dokpupić pompę wody, bo jak rozumiem z opisu jej nie dajesz?

Felgi faktyczine nietanie, może warto zatem napisać zdanie w opisie, bo na zdjęciach tego nie widać (przynajmniej ja nie widzę).

I jeszcze co do uczciwości - GRATULUJĘ postawy, w dzisiejszych czasach trudno ją opisać inaczej niż heroiczna.

markus
    Gość

Thumbs up

faktycznie akurat pompy wody nie mam, ale jeśli jej nie kupię to jest to kwestia dogadania
    ale spoko, o nic nie mam pretensji, dobrze jest przeczytać opinię od osoby postronnej

z postawą nie przesadzajmy, chcę być uczciwy i sam chcę być też tak traktowany, samochód to poważna inwestycja...
    Ostatnio edytowane przez markus ; 16-01-2010 o 21:11

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Cytat Napisał czerczil Zobacz post
    Dziękuję za odpowiedzi i zainteresowanie. CO do szczerości sprzedającego to akurat dobrze bo przynajmniej wiadomo na co się człowiek porywa A nie tak jak kiedyś miałem nieprzyjemność pojechałem oglądać prawie idealne auto a okazało się że składak :/
    Znalazłem taką jeszcze ofertę:
    http://www.moto.allegro.pl/item87907...eo_166_v6.html

I mam parę pytań: czy występowały takie opcje wyposażenia jak ASR, elektrycznie składane lusterka i o co chodzi z funkcją sport jeżeli jest manualna skrzynia biegów? Jeszcze zastanawiam się czy drzwi pasażera są tylko niedomknięte czy źle spasowane?

Cena za rozrząd nie jest jakaś strasznie kosmiczna (dzięki za jej podanie). Ogólnie spodziewam się że ceny części, szczególnie zawieszenia w 166'tce i to z V6 nie będą niskie jak do Cinquecento

A ile jest głośników a 166? 8 czy 10? I czy to zależało od wersji wyposażenia? Ja w sumie nie znam tych aut ale jak już może pisałem wcześniej podobają mi się
    Znam ten samochód,czasami go widuje! Człowiek mieszka dwa kilometry ode mnie!

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AF 156

Domyślnie

Witam. A może slyszał ktoś o jakiejs 166 do sprzedania , woj , malopolskie ??

JANUSZ 146
    Gość

Domyślnie

a jak jest z zawieszeniem do tyłu bo z tego co widziałem u siebie w pracy a pracuje w sieci hurtowni motoryzacyjnych i jest z tym ciężko a jak jest to dość drogo przeważnie TRW ile wytrzymuje takie zawieszenie na naszych drogach bo myśle nad kupnem 156 v6 ale może bym się skusił na 166 v6

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia