Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: problem z centralnym zamkiem :( nie zamyka i nie otwiera

Użytkownik Ogier Avatar lubo89
    Mieszka w
    Nowy Dwór Mazowiecki, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v 120KM (166KM) 2008r.

Domyślnie

A może bezpiecznik się spalił?

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

ale jak zamykam to noermalnie kierunki sie swieca i słychac centralke jak cyka ale drzwi nie zamyka a jak rozebrac klami ? kierowcy i pasarzera

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

no ale gdyby Ci sie zacial np.zamek u pasazera to drzwi z tylu powinny dzialac normalnie o zamku bylo gdzies na forum ale nie chce mi sie szukac
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

zadnych dzrwi nie otwiera nie zamyka nawet drgnie... tylko słychac cykanie jak kiedys ale nie zamyka drzwi

marcinchorzów
    Gość

Domyślnie

a jak wkładasz kluczyk centralny się zamyka???? jak nie to sprawdz centralke drzwi kierowcy sciiągasz tapicerke itd .

nerlo1991
    Gość

Domyślnie

jak by działał z kluczyka to by nie było problemu ale zamki nie działaja, zastały sie ze nawet nie drgna!! rozbierałem dziś klamki chciałęm uruchomic zamki ale od pasazera jest całkiem rozwalony zamek a od kierowcy nie mogłem wyciagnac klamki i tez nie drgnie a centalny nadal nie działa

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kamilhex
    Mieszka w
    Słubice/Poznań
    Auto
    Alfa 159 SW TI 2.4 Qtronic 200KM

Domyślnie

Ja tak miałem też dwa razy. Zauważyłem, że dzieje się tak, gdy zamkniesz pilotem zanim jeszcze wysiądą wszyscy ludzie z auta. Zazwyczaj z przyzwyczajenia zamykam jak tylko trzasnę drzwiami, ale moja dziewczyna wychodzi trochę dłużej i nie zdąży zamknąć. Wtedy właśnie blokuje się zamek. Mój sposób jest taki:

- pilotem kliknij żeby się znowu otworzyły, otwórz drzwi i pozamykaj wszystkie zamki od środka.
    - teraz zamknij auto pilotem (nic się nie przestawi w zamkach, ale komputer będzie wiedział, że zamki są zamknięte i taki będzie ich faktyczny stan.
    - jeżeli nie zadziała nadal to otwórz drzwi kluczykiem normalnie, powinien włączyć się alarm
    - wyłącz alarm
    - pilotem ustaw na otwarte
    - odpal auto, przejedź się po mieście

Jak wrócisz to powinno działać i będziesz mógł zamknąć auto pilotem, bynajmniej u mnie tak jest

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

U mnie też był problem z centralnym (w sumie jest dalej bo mam upalony jeden silniczek w tylnych drzwiach) i w pewnym warsztacie powiedzieli mi że centralny zwykle wariuje bo dostaje się wilgoć do sterownika umieszczonego niby za ICSem... Czy ktoś może się wypowiedzieć w tej kwestii? Przyznam szczerze że kiedy montowałem ostatnio kable za ICSem to nie dopatrzyłem się żadnego sterownika a tym bardziej wilgoci. Pisze o swojej alfie 166 ale może w 156 być podobnie...
    Wreszcie fabryczna navigacja w 166 mówi do mnie po polsku...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar ZENDER
    Mieszka w
    laski
    Auto
    SAAB 9-3 AERO CABRIO , ALFA 75 TS Recaro

Domyślnie

Podpinam sie pod temat .
    Mam ten sam problem , nie dziala centralny nawet jak kluczykiem chce otowrzyc lub zamknac , z pilota kierunki migaja syrena pika a centralny nic , jedyne jak ja zamkne recznie i niby zamkne pilotem to pozniej sie otorzy i z pilota lub z kluczyka a pozniej nic . jeszcze jak bezpiecznik wyjme i wloze to dziala centralny elegancko ale tylko 1 raz jak zamkne i otworze i koniec . stalo sie to jak auto umylem na myjni recznej , czy ktos moglby mi cos popowiedzic , centralka zamka jest chyba pod poduszka pasazera podmienialem ja na inna i jest to samo . dodam ze mam klape bagaznika otfierana z pilota i ona dziala . jesli ktos przerabial podobna usterke prosze niech cos podpowie

Peterextra
    Gość

Domyślnie centralny - pomocy

witam mam problem ze swoja 156 a raczej moze nie wiem czy jest to w normie, kupilem ja nie dawno i mam zludzenie ze cos jest nie tak z elektryka... pierwsza sprawa to czy to normalne ze po otwarciu zamka centralnego zapalaja sie wszystkie lampki wnetrza .. jesli je wylacze to oczywiscie nie ale jedej tylnej od strony pasazera nie da rady wylaczyc ...zawsze zapala sie po otwarciu auta po czym sama sie wygasza... To NORmalne?? druga sprawa to centralny zamek... otwiera sie i zamya sie tylko i wylacznie od strony kierowcy.. czy w waszych 156 tez tak jest? no moje oko cos jest nie tak bo na jaka gwiazdke by instalowali zamek z wejsciem na kluczyk w drzwiach od strony pasazera.. ! a no i ostatni problem mam z temperatura nie wiem czy cos nie tak z termostatem czy to norma w zima... nie wiem z tego wzgledu ze autko dopadlem nie dawno czyli mrozy itd.. ktos wie czemu wskaznik pokazuje na kreske pomiedzy 50 a 90 ? slyszalem ze czasami nie jest to wina termostatu tylko samego miernika temp. ponoc komputer po podlaczeniu wskazuje normalna temp czyli ok 90 stopni. silnik to 1.8 t.spark, jak ktos ma jakies porady albo wie czy to normalne czy nie prosil bym o kontakt przez mail : peter1_transport@o2.pl