Coś od pewnego czasu pobiera mi prąd z akumulatora na postoju, po 2 dobach postoju auta w garażu nie odpala. Pierwsze co zrobiłem to pomiar amperomierzem na postoju i tu zarówno przy włączonym alarmie czy bez niego wynosi 0,22A (mam nowy akumulator Varta 60Ah). Wyciągałem również wszystkie bezpieczniki by sprawdzic jakie urządzenie może powodować to rozładowanie, jednak nic nie spadło. Odłanczałem również po kolei wszystkie urządzenia radio, rozrusznik, alternator itp i dopiero po odłączeniu Body od skrzynki bezpieczników licznik mernika wskazał 0,00A. Niedużo mysląc rozebrałem Body i widoczny jest przypalony układ scalony na płycie. Zamówiłem już używany body od mojej wersji silnikowej i nawet wyposażenia w celu sprawdzenia na sucho czy pobór prądu zniknie.
I tu po po długim wywodzie pojawia się pytanie jak jest z wymianą Body?
z tego co wyczytałem na forum napewno bedzie problem z immo i jak to najprosciej zrobic? chętnie też bym go całkiem usunoł bo posiadam tylko jeden kluczyk a dorobienie drugiego troche kostuje juz nie mówiąc ze Body jest z całkiem nieznanego auta. Czy jest wogóle możliwość przegrania pamięci starego body do tego używanego?