Witam wszystkich
w moja bestja nie podświetla tego małego licznika - przebiegu i temp w dzień wszystko widze jednak w nocy nic reszta podswietlenia jest ok moze wiecie nie ma jakiegos bezpiecznika od tego czy cos
Witam wszystkich
w moja bestja nie podświetla tego małego licznika - przebiegu i temp w dzień wszystko widze jednak w nocy nic reszta podswietlenia jest ok moze wiecie nie ma jakiegos bezpiecznika od tego czy cos
A może po prostu wystarczy wymienić żaróweczkę odpowiadającą za podświetlanie tej części licznika?
wymień sobie żarówki, temat poruszany kilkanaście razy poszukaj
dokładnie wymień żarówkę ja to robiłem od kieszeni radia bez rozbierania całego kokpitu trochę trzeba się po gimnastykować ręką ale da radeJa nie mam małych dłoni i się udało także powodzenia
![]()
Kup więcej żarówek i wymień wszystkie jakie napotkasz bo będzie kontrast miedzy starymi i nowymi.
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
Wszystko ladnie opisane:
http://www.fanta-team.org/galeria.php?gid=117
wszystko ok tylko mi chodzi o podswietlenie tu gdzie jest w predkościomierzu taki mały wyswietlacz z kilometrami i temp zewnętrzna tylko on mi sie nie podswietla w dzien widze w nocy natomiast jest lipa
No to wymień wreszczie tę zaróweczkę która odpowiada za podświetlenie tej części licznika.
Opcja szukaj się kłania, przecież wystarczy w sumie 3 śrubki odkręcić żeby wyjąć prędkościomierz (jedna od tunelu, dwie trzymające licznik). Wczoraj wymieniałem.
Aha, tak jak mówią koledzy zaopatrz się w więcej żarówek. Jak wymieniłem jedną która padła, to po chwili padły jeszcze dwie:-)