Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: akuwariacje...

martinuspaxus
    Gość

Domyślnie akuwariacje...

Witam forumowiczów. Problemik tkwi w tym że padają mi akumulatory. Parę tygodni temu nabyłem nowy akumulator. Musiałem jechać do Polski i zostawiłem auto na parkingu strzeżonym na 5 dni. Po powrocie auto ani drgneło..Nie zapaliło... Na szczęście miałem stary w bagażniku.. Odpaliło i pojechało...Jednak wczoraj ta sama historia..nie zapala i nie ma siły zakręcić... światełka przygasaja i nie działa centralny...Poprzednim razem myślałem że to wina alarmu (jak byłem w Polsce to była sztormowa pogoda a auto zaparkowane było około 30m od oceanu wiec alarm pewnie wył wniebogłosy te parę dni i rozładował nowe aku... to taka moja wizja...)
    Ale ostatnio było cicho a stary aku padł... ktoś ma jakieś pomysły???

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Prawdopodobnie coś rozładowuje Ci akumulator! Pytanie co? To już sprawa dla dobrego elektromechanika.

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

do sprawdzenia na początek miernikiem pobór prądu z aku na wyjętym kluczyku....najczęstszymi powodami takich sytuacji to uwalone diody lub regulator napięcia w alternatorze lub zwarcie na rozruszniku...
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia