Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: zawór blow off

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    Kwidzyn/Bydgoszcz
    Auto
    jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v

Domyślnie zawór blow off

mam takie pytanko, czy istnieje mozliwosc zamontowania tego zaworu do auta bez turba? jesli tak czy da on jakis efekt? i jesli jest taka możliwosc jak to zrobic?

Użytkownik Rowerzysta Avatar gifwwl
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto
    146 2.0 TB Junior była, teraz jedyne słuszne AR GT

Domyślnie

założyć możesz np. na trytkę (opaskę samo zaciskową do przewodów), ale niestety nie będzie działać ;]
    Efekt podobny kiedyś widziałem na allegro, był to "elektroniczny blow-off" alias emulator, był to głośniczek z nagranym dźwiękiem i mogłeś sobie włączyć kiedy Ci się rzewnie podoba dźwięk "psss!"
    Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/

Split
    Gość

Domyślnie bov

hehe elektroniczny bov.

Proponuje zmienić na TD lub T benz. i kupić u mnie blow off-a

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    155 1.8 TS 16V

Domyślnie

Cytat Napisał NERO2287 Zobacz post
    mam takie pytanko, czy istnieje mozliwosc zamontowania tego zaworu do auta bez turba? jesli tak czy da on jakis efekt? i jesli jest taka możliwosc jak to zrobic?
    Samego zaworu nie zamontujesz tylko jakis "emulator", a w silniku NA daje efekt lansu i tyle

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 Formula 1,8TS 8V

Domyślnie

A po co?

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Cytat Napisał NERO2287 Zobacz post
    Nie da się - logiczne. Przecież zadaniem blow offa jest odprowadzenie nadmiaru ciśnienia z turbo, które byłoby szkodliwe dla silnika np. przy ujęciu gazu. Są tylko gadżety typu "turbo whistler" etc., ale to wieś
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Pepesz
    Gość

Domyślnie

bez obrazy Nero ale lepiej sprzedaj ten samochód i nie rób z klasycznej alfy mobilu dla buraków pastewnych albo kup sobie oprócz Alfy jakiegoś civika czy golfa do takich akcji. Obserwuje Twoje posty i pytasz się o jakieś stożki, strumienice, pierdzące wydechy (to akurat z powietrza wziąłem) i powstrzymywałem się od komentarza. Jednak patrząc na ten temat padłem na cyce jak pies pluto. Gwizdałka od blow offa ? Daj spokój, nie ośmieszaj się. Czekam tylko na twoje relacje o nowym bodykicie ze szpachli i siateksu dodającym 300 N docisku na wyjściach z winkli Powtarzam jednak żebyś się nie obrażał i nie traktuj tego jako najazdu osobistego

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    Kwidzyn/Bydgoszcz
    Auto
    jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v

Domyślnie

pepesz, spoko, wg mnie alffa to bardzo ładne i fajne autko, ma swój nie powtarzalny styl, ale moim zdaniem stozek i strumienica daje ładny pomruczek, podkreslam, ze nie jest to przeróbka ze auto jest bardzo głosne, jest zrobiona tak ze ma bardzo ładny dzwiek, cos na podobe seryjnego tylko ze bardziej basowy...takie są moje wrażenia...

---------- Post dodany o godzinie 01:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:59 ----------

poza tym dla nie wtajemniczonych alfa 155 wyglada niepozornie, ktoś podjerzdzajacy jakims bmw mysli ze ma wspaniałą bryke a jednak moja bella spokojnie daje rade bmw 320 o tej samej mocy...minka wtedy opada...byłem na hamowni...zdjałem jeszcze srodkowy tłumik i wykazało mi 155 KM..jakis wzrost jest, moze nie duzy ale jak za te pieniadze to jest fajnie...

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

sie nie jaraj, bo byle jaka hamownia to i 180 ci pokaże w polsce jest tylko kilka profesjonalnych hamowni.
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mac1us
    Mieszka w
    Kraków Radziszów
    Auto
    Lancia Delta 2,0 16vt 4x4

Domyślnie

A gdzie byłeś na tej hamowni, daj wykres on dużo powie o aucie i o samej hamowni. Mierzyłeś auto przed "modyfikacją", że uważasz, że za te pieniądze to dobry przyrost?
    A tak jeszcze jedno pytanie, widziałeś na allegro alfe 155 z uszkodzonym silnikiem 1,6 ts jak nie to popatrz, a jak Ci się nie chce to silnik został uszkodzony przez to, że stożek zassał wodę. Także życzę Ci miłego przekładania filtra pod nakole Nie wiem, czy zauważyłeś, że w tematach raczej nie odzywają się osoby, które naprawde wiedzą dużo na temat alf (nie chce ubliżac nikomu).