Verva z orlenu to badziewie.... Jak cos to zwykly ON + uszlachetniacz
Verva z orlenu to badziewie.... Jak cos to zwykly ON + uszlachetniacz
Moim zdaniem czy to Verva czy inne paliwo z każdego przy takich mrozach może wydzielić się parafina. Mowa oczywiście tylko o olejach napędowych. A jak już wydzieli się parafina to żadne ulepszacze nie pomogą bo to za późno już będzie. Zamiast ulepszaczy można dolać zwykłej benzyny. Też tankuje zwykła ON bo po co przepłacać![]()
O dolewaniu benzyny do ON to slyszalem ale czy mozna to stosowac w JTD to nie jestem pewien a jak tak to moze dodac miksolu do tej benzyny no i ile tej benzyny wlac na np20L ON
Raczej w CR ja bym nie robil mieszanek ON + Benzoline.... no chyba ze ktos ma $ na wymiane wtryskow![]()
Ja swoja Alfe po 3 dniach postoju akumulator trzymałem w domu 12 godz ładowany przy tem -15 dzis normalnie odpalilaJedyny problem jaki mam to coś z rozrusznikiem mam jak jest zimna :| tak dziwnie rozłacza jakoś :|
Ja tez tak sobie mysle a czy denaturat mizna dodac np 200ml najakies 30L on
z tego co słyszalem to denaturat to bardziej do benzyny najlepiej kupić ten dodatek do ropy ja go leje i narazie daje rade
Denaturat to chyba raczej do benzolin. bo on nie zapobiega wytrancaniu sie parafiny w oleju..
Denaturat służy do tego aby woda ktora moze byc w benzynie nie zamarzławiec do JTD to raczej się nie przyda
![]()
Raczej chodzi mi o odparowanie wody z oleju napedowego