hmmm przeplywka podpieta , a do zamka czemu sluzy ten kabel ? ja mam jeszcze jedna kosc z kablem ktora mi wisi na dole przy zdezaku i tez nie wiem do czego ona sluzy , jutro zrobie zdjecie i wrzuce . Wszystko w aucie mam sprawne , ciekawe ?!
hmmm przeplywka podpieta , a do zamka czemu sluzy ten kabel ? ja mam jeszcze jedna kosc z kablem ktora mi wisi na dole przy zdezaku i tez nie wiem do czego ona sluzy , jutro zrobie zdjecie i wrzuce . Wszystko w aucie mam sprawne , ciekawe ?!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9914a4588.html oto drugie obiecane foto , wisza mi te dwie kostki z lewej strony przed kolem kolo zdezaka
czy ktos to przetlumaczy![]()
U moich rodziców w 146 też wisi ten kabelek przy lampie po stronie pasazera![]()
Wie ktoś do czego służą te dwie kostki których zdjecie dodał JTD?
Tojest element od alarmu albo syreny albo czujnika maski, już teraz nie pamietam
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Dokładnie tak.
Każdy szanujący się alarm potrzebuje czujników otwarcia wszystkiego co sięw samochodzie da otworzyć z zewnątrz:
-drzwi
-bagażnik
-maska
- (często) okna
- (często) klapka wlewu paliwa
ot poprostu żeby nam ktoś paliwa nie zakorbił (klapka), albo nie dobrał się do akumulatora lub centralki alarmu (maska), pozostałe otwieralne rzeczy komentarza nie potrzebują chyba
![]()
Alfa jest jak piękna i namiętna kobieta....
z tą różnicą, że Alfa jest tańsza w utrzymaniu
Była: 156 2.0TSJest: 159 sportwagon 2.4jtdm 200hpDusza by chciała: Stelvio Quadrifoglio
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
Alfa jest jak piękna i namiętna kobieta....
z tą różnicą, że Alfa jest tańsza w utrzymaniu
Była: 156 2.0TSJest: 159 sportwagon 2.4jtdm 200hpDusza by chciała: Stelvio Quadrifoglio