Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: coś brzęczy w nawiewie

rashitmc
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rashitmc Zobacz post
    coś brzęczeć tak jak by w nawiewie na tych środkowych kratkach nawet jak wyłączę nawiew \
    tak jak pisalem brzeczy nawet bez nawiewu i tu mnie zastanawia co to jest panowie

Raf2pp
    Gość

Domyślnie

u mnie tak samo brzeczy cos ale przy regulecji nawiewu za tymi plastykami
    i nie mam pojecia co to??? dodam tylko ze regulacja jest elektryczna auto z klima

ruszi
    Gość

Domyślnie

Witam,
    jestem nowy, oficjalnie będe witał sie na wiosne jak zrobi ładne zdjęcia mojej 156 Ale u mnie tez wydobywało się brzęczenie spod konsoli nawiewów i... rozebrałem konsole w celu wymiany żarówek w podświetlaniu nawiewów i okazało się brzęczy czujnik(termometr) temperatury wewnętrznej.
    Przy czujniku jest taki malutki wiatraczek i to on brzęczy. U mnie na tym wiatraczku było duzo syfu, wyczysciłem ale i tak dalej brzęczy więc pewnie tak musi być.

magic10
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Powodem tego może być również blokujący się silniczek regulacji klapkami nawiewu. Często się tak dzieje, gdy blokują go kable od radia, lub samo radio przy minimalnie nieprawidłowym włożeniu. Można to łatwo zdiagnozować, podczas przełączania poszczególnych trybów wentylacji. Należy posłuchać (najlepiej na 1 biegu lub na nieruchomym wentylatorze), czy za każdym razem, gdy przesuwamy pokrętło w inną pozycję, przemieszczają się klapki. Czasem nie zwracamy uwagi, że w którymś trybie nie wentyluje, jak trzeba a jest to spowodowane zazwyczaj blokującym się lub uszkodzonym silniczkiem. Gdyby ktoś miał ten problem, to łatwo go usunąć, wyjmując radio i montując uważnie w ten sposób, żeby nie dociskało ścianki nawiewu za nim.
    U mnie blokuje się klapka nawiewu. Czasami nie przekierowuje powietrza na przednie kratki (pokrętło regulacji całkiem w lewo). Wyjąłem radio i za cholerę nie rozumiem jak może ono cokolwiek blokować. Radio wgniata tą tylną ściankę?
    Ostatnio edytowane przez magic10 ; 30-01-2010 o 15:11