Troszke zaluje i w sumie jedynym powodem jej sprzedazy byl tylko brak miejsca w bagazniku. Po dobrych czterech latach jazdy alfa bylam jednak zmuszona zamienic ja na cos wiekszego.
Felgi ET30
Dystanse Noviteca 15mm (na strone)
Tak to wygladalo:
http://s5.directupload.net/file/d/2055/e4sl3p9e_jpg.htm
http://s1.directupload.net/file/d/2055/cnzir64o_jpg.htm
Masz na swojej dystanse?
Dzięki za wyczerpującą odp.
Nie mam jeszcze dystansów, ale właśnie jestem na kupnie.
Mam felgi o ET 35 i zastanawiałem się nad dystansami o grubości 10mm lub 12mm i chyba wybiorę te drugie, tym bardziej, że mam węższe od Ciebie opony, bo 205mm.
Szkoda Twojej Alfy, z pewnością trudno było się z nią rozstać. Szkoda, że nie zdecydowałaś się na pozostawienie jej i zakupie drugiego samochodu z większym bagażnikiem, bądź zamiany swojej 156 na 159 SW.
Pozdrawiam.
- Rafał
Też bym sobie założył, przynajmniej z tyłu jakieś dystanseale wiem że w PL jak wlecę w jakąś dziurę, to zaraz opona walnie w rant błotnika:/
Ja jezdzilam na 215-kach. Co do obcierania - nie mialam problemow dopoki jezdzilam sama. Jak juz kogos wiozlam to max.2 osoby (nie liczac mnie jako kierowcy) i tylko jedna z tylu (po srodku oczywiscie) Szlo wytrzymac, unikalam tylko dziur, gwaltownych zakretow i skretow i bylo ok. Dystane sciagalm tylko jak jechalam zapakowana na Urlop do Polski
------
Sama juz nie wiedzialam co mam zrobic ze swoja alfa. Najpierw wystawilam ogloszenie, ze sprzedaje, pozniej jednak nie i tak w kolko. Masakra normalnie.W miedzy czasie szukalam uzywanej 159 kombi ale nie znalazlam mojego wymazonego wyposazenia i dlatego kupilam piatke bume. Na poczatku jezdzilam dwoma autami na zmiane. Piec miesiecy tak swirowalam az w koncu bylam zmuszona ja oddac bo nie mialam potrzeby trzymac dwoch samochodow. Szkoda, ze alfa romeo nie produkuje motorow, nie mialabym dylematu i zamienilabym auto na motorek hihihi
![]()
witam!!
ruszyły wreszcie prace z wymianą "ospojlerowania" na tylnej klapie mojej alfy.
duży spojler został już zdjęty ale to co się ukazało po jego zdjęciu nie pozwoliło na zakończenie całej operacji w dniu dzisiejszym.
otóż cała powierzchnia klapy była bardzo pofalowana i musiałem ją wyrównać za pomocą szpachli.zajęło mi to prawie pół dnia.
klapa i spojlerek są już w podkładzie ale dopiero za trzy tygodnie finał.
poniżej poglądowe fotki:
moja druga ulubienica...
Ja tez mam male pytanko...gdzie i jesli pamietasz za jaka kwote kupilas daszek nad szybe ?? jest on dedykowany do alfy czy podpasowany od czego innego ??