Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Alfa 156 SportWagon 2.0TS Gdynia

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Mercedes CLK W208

Domyślnie

Cytat Napisał Alfred Zobacz post
    Ale ona zamiast tylnej kanapy ma w zasadzie 2 fotele i w środku barek i podłokietnik. Wygląda to na oryginał a nie tylko na usunięcie jednego miejsca.
    Zadzwoniłem do Le-Cara... Generalnie mówi że wszystkie benzyny są nie teges i że jeśli Alfa to najlepiej z dieslem...
    Le-car faktycznie woli diesle, i niekoniecznie chodzi o awaryjność ale tez o osiągi
    On zna kilka osób którym wyskoczył korbowód w 2,0 TS, generalnie to jak pisałem sam znam te osoby, potem remonty po kilka razy inne silniki cudowanie po prostu pech, jak benzyna to zdecydowanie 1,8 TS lepiej, a najlepiej 2,5 V6
    Jeżeli dojdzie rozrząd - 1000, coś w zawieszeniu 500, umów się z Marcinem z Le-car i zabierz ta Alfe do niego nie będziesz żałował, wielu z Pomorza do niego jeździ,

Z ciekawości jakie auto chcesz dać w rozliczeniu,
    zapraszam na nasz kanał o samochodach
    https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg

Alfred
    Gość

Domyślnie

TO nie ja chcę dać w rozliczeniu a mi chcą dać w rozliczeniu za lekko wyliftowanego Jeepa Cherokee

Auto przyznam mi się podoba ale martwi mnie ta opinia tym silniku. Czy kłopoty z nim przeważnie wynikają z zaniedbań czy w zasadzie kiedyś każdy musi się popsuć?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    155 1.8 TS 16V

Domyślnie

moim zdaniem trwałość TS 16V zależy od traktowania i "dogladania" - przez ciebie jak i poprzednich (WAŻNE!!) właścicieli i tyle. Jak ktoś przed tobą przyoszczędził to choćbyś dbał możesz mieć kłopoty ...

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Ja tam mam JTD i TS i nie nażekam. TS - fajnie się kręci i zabawa lepsza, z wyzszych obrotów fajnie idzie, ale spalanie już nie, a JTD z niskich obrotów lepiej przyspiesza, bdb spalanie (niskie), ale skusiłbym się nawet o stwierdzenie, że droższy w codziennej eksploatacji. Wiadomo nowoczesny diesel i trzeba o niego dbac, ale jak o każdy silnik. ja dbam o ten i o ten i jeszcze przygód na drodze nie miałem. Jechałem ostatnio nad morze ok. 700km w jedną strone + powrót TS i dojechałem. Jechałem tą trase również JTD i tez dojechałem. Tylko, że ja sam sobie serwisuje auta, a mechanikiem jako tako nie jestem, bo tylko z zamiłowania.

Takie małe ot. Jakby cena PB była niższa od ON to bym się nie wachał i brał TS (z tych dwóch), chociaz z jtd jestem zadowolony bo przyspieszenie ma fajne.

Alfred
    Gość

Domyślnie

dziś dokładnie przejrzałem auto i w zasadzie ciężko się do czegoś mocniej przyczepić.
    Sprężanie 11 na każdym cylindrze , CO2 w płynie-niet. Ten rozrząd jednak 30 k. temu. Zamieniamy się w środę najprawdopodobniej.

Alfred
    Gość

Domyślnie

No więc Alfa została już przygarnięta przeze mnie w ramach zamiany. Fajne auto ale niestety muszę ją sprzedać.
    Może ktoś jest zainteresowany?