Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Abs/asr

zaszary
    Gość

Domyślnie Abs/asr

KU PRZESTRODZE
    Witam. Dzisiaj rano spotkała mnie niemiła niespodzianka: po odpaleniu (baz problemu) kontrolki ABS i ASR nie gasną, a że zamówiłem sobie kabel to myślę że posprawdzam jak przyjdzie. Ale korzystając z doświadczeń innych użytkowników, opisanych na forum postanowiłem jeszcze trochę pokombinować. Zgaszenie i ponowne odpalenie nic tu nie pomogło, postanowiłem zajrzeć pod maskę a tam... o zgrozo- na akumulatorze pół miski psiego żarcia.. i przypomniała mi się historia znajomego, któremu pół instalacji w civicu na parkingu w pracy zeżarła prawdopodobnie kuna (ponoć był to niezły problem nie tylko u niego). Postanowiłem więc uprzątnąć ten syf i po głębszych oględzinach zauważyłem pogryziony kabel (ten przebiegający po lewym amortyzatorze) mało mnie nie trafiło. Mam nadzieje że nic więcej nie zostało zeżarte.
    A więc wojna...

PS.
    Wiadomo, że póki kabel będzie przerwany systemy nie działają, ale czy bez problemu można tak jeździć? Swoją drogą jak ktoś nie może sobie poradzić ze świecącymi kontrolkami to warto może rozejrzeć się za śladami aktywności gryzonia np magazynowanie zapasów, odchody, poszarpane wyciszenie, no i pocięte kable. Myślę, że stwora zwabiło ciepło silnika, więc teraz na noc (póki co samochód trzymam pod wiatą) zostawiam uchyloną klapę. Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Spider 2.0 TS; AR Giulia 2.0 280KM

Domyślnie

Jeździć to się da, ale jak napisałeś to ABS i współzależne systemy nie będą działały i jeśli to przednie o ile dobrze pamiętam lewe koło to może nie działać licznik.

zaszary
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alfa16v Zobacz post
    Jeździć to się da, ale jak napisałeś to ABS i współzależne systemy nie będą działały i jeśli to przednie o ile dobrze pamiętam lewe koło to może nie działać licznik.
    Licznik działa, bo zrobiłem dzisiaj małą traskę.

ViP Rowerzysta Avatar jazzu
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

Zastaw wnyki pod maską
    A tak serio,przekichane....
    I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...

zaszary
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jazzu Zobacz post
    Zastaw wnyki pod maską
    A tak serio,przekichane....
    No Tak coś z tym trzeba zrobić, na początek spróbuje rozłożyć trutkę i pułapki, psa karmić tak by się najadł a nic w miskach nie zostawało.

Użytkownik Znawca Avatar laska
    Mieszka w
    Nowy Sącz-Napoli
    Auto
    Była 155 1.8 TS 8V, Jest 166 2.4 20V 175 cv

Domyślnie

Hehe ja jakies dwa miesiace temu znalazlem na akumulatorze dwa kurze jajka
    Ti Amo ALFA!!!

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

Cytat Napisał laska Zobacz post
    Hehe ja jakies dwa miesiace temu znalazlem na akumulatorze dwa kurze jajka
    Kurze ? Kumpela w Dełu Piko znalazła takie malutkie, jakiegoś ptoka, ale kurze ? To musiała być kura ninja
    I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Znam przypadek że przez kunę zapalił się samochodu. Jeśli to kuna to wyczesz psa i sierść włóż do pończochy i połóż ją w tym miejscu gdzie znalazłeś ślady (sposób od weterynarza)

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    AR 156 SW 1.8 TS (2001)

Domyślnie

poczytaj to, trochę śmiechu ale jest kilka sposobów.
    http://www.bielsko.biala.pl/forum/vi...c.php?id=78067

Użytkownik Znawca Avatar laska
    Mieszka w
    Nowy Sącz-Napoli
    Auto
    Była 155 1.8 TS 8V, Jest 166 2.4 20V 175 cv

Domyślnie

Cytat Napisał jazzu Zobacz post
    Kurze ? Kumpela w Dełu Piko znalazła takie malutkie, jakiegoś ptoka, ale kurze ? To musiała być kura ninja
    E no nie podejrzewam ze kura tam wlazla i zniosla te jaja pewnie jakas kuna je tam przytaszczyla
    Ti Amo ALFA!!!

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia