tak, podpierając się stosownym źródłami wreszcie UWIERZYŁEM ;-) że cienkie rurki w podstawowej wersji 24V to najprawdopodobniej miał zabieg marketingowy mający uatrakcyjnić wersje topowe 164 :-D
Tym Wątpiącym w sens.. proponuje zapoznanie się z charakterystykami silników 12V i 24V i dostrzeżenie tych różnić pow. 4000 obr. co odróżnia charakterystyki średnio i wysokoobrotowe ;-)
Nie wiem jak Wy ale ja czasem mam potrzebę tzw. zakręcenia silnika pod odcięcie :-D
Wiadomo kolektor dolotowy jak i wylotowy w tym wypadku to pełne i staranne rękodzieło musi być!
PYTANIE: jaką jednostkę sterującą silnikiem zastosować udrożnieniu dolotu?? Czy standardowa 24V czy QV, Q4 ?
s_ordak sugeruje, ze są w nich różnice..
PietereQ czy mógłbyś mnie prostemu człowiekowibardziej łopatologicznie włożyć kwestie: "Warto by kupić do tego np. megasquirta żeby jakoś porządnie wystroić, przy okazji jest dość tani ok 1Kpln z przesyłką - i temat znów ogarnięty, wiec będzie łatwiej, podobnie jest z Go-Tech'em ale cenowo pewnie trochę drożej" <zawstydzony>
Czy to polega na opracowywaniu nowych map wtrysku i zapłonu na hamowni? Króra jest kimatyzowana od -25'C do 35'C??
Kolejne PYTANIE: jak w tej całej kombinacji widzielibyście zastosowanie nowocześniejszego przepływomierza niż klapkowy który jest niewątpliwie wąskim gardłem w układzie dolotowym
PS. jak będzie jakaś okazja zlotowa to się pojawię -w Częstochowie byłem!