Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Głupie pytanie :)

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał mariusz_k85 Zobacz post
    w teście filtr był ominięty. Wiem że to też może być filtr ale on był wymieniany 10tyś km temu. Mam nadzieję że dojście jest od góry...
    dojście jest od góry , za podłokietnikiem który należy zdemontować
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

mariusz_k85
    Gość

Domyślnie

Szkoda, że tak późno napisałeś... Wczoraj wyjąłem całe tylne siedzenie, wykładzinę w bagażniku i udało się wyciągnąć pompę... A później nerw bo nie mogłem sobie poradzić z wymianą pompy w tej obudowie. Ale pół godziny się męczyłem i się udało. Alfa działa i to to było przyczyną moich problemów. A więc jak samochód odpala, gaśnie przy wciskaniu gazu do dechy i zaczyna mieć muła to najpierw sprawdźcie pompę czy daje dobre ciśnieni. A no i dzięki wszystkim za pomoc!! Gdyby nie Wy to bym jechał do warsztatu i wydał 150zł za wymianę plus flaszka za holowanie...

---------- Post dodany o godzinie 20:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:27 ----------

A i jeszcze jedno dla tych co mieszkają w Bydgoszczy! Omijajcie autoryzowany serwis boscha - Kluszczyński na sępiej 13 na osowej górze. Za wymianę pompy chcieli 300 zł bo ponoć trzeba bak wyciągać... A no i jeszcze przy okazji miałem wymienić czujnik położenia wału, regulator ciśnienia, wtryskiwacze, zregenerować pompę i przy okazji zmienić rozrząd i pompę wody!!! Koszt w granicach 4000zł jeżeli by nie było żadnych ukrytych kosztów jak to majster powiedział. A jako autoryzowany serwis mają pompę paliwa boscha droższą o 200zł niż normalnie w sklepie!

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

a co wiesz o ASO AR Autex , dobra firma czy nie?

mariusz_k85
    Gość

Domyślnie

Jeśli chodzi Ci o ten autex na łęczyckiej w Bydgoszczy to moja mama kupiła tam fiata punto w stanie "idealnym" jak zapewniał sprzedawca. nie dość że przepłaciła to jeszcze co chwile wychodziły jakieś ukryte wady... A co do tego warsztatu o którym wspominałem - Kluszczyński na sępiej to dziś zauważyłem że samochód mi bardzo dużo pali. Wychodzę a z silnika leje się ropa. Mechanik pewnie przez przypadek zapomniał dokręcić przewód od powrotu...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r

Domyślnie

Gdzie znajduję się pompa paliwa w alfie 156 1,9 JTD z 1998 roku w sedanie?? Chodzi mi o tą pompę przy zbiorniku paliwa. Dziś byłem w warsztacie i wyszło że podaje ciśnienie 0,5 zamiast 2,5. Alfa ma problem z odpaleniem i po wciśnięciu gazu do deski gaśnie. wiem że to może też być czujnik położenia wału ale pompę już zamówiłem i zastanawiam się czy dam radę ją sam wymienić. Pozdrawiam!
    Mariusz a jaki przebieg ma twoja alfa??..........Moja ma 197tys.km czy przy tym przebiegu pompa może się skończyć??

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r

Domyślnie

Nowe przewody i opaski......nic to nie dało....Panowie co robic?? Na razie prubuje rozgryźć unidiag-a....ale zastanawiam się nad wymianą pompy paliwa ale najpierw chciałbym kupić to http://moto.allegro.pl/item902951412...er_24h_fv.html czy ten sprzęt jest w miare dobry,może ktoś miał do czynienia z tym??

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r

Domyślnie

Objawy się coraz bardziej pogłębiają,alfa coraz częściej gaśnie i jeszcze szarpie,brak jej mocy -trzeba bardzo delikatnie operować pedałem gazu Ale po jakiś np2km takiego szarpania,zgaśnie ze 3 razy a potem jedzie ładnie ale objawy znów powracają po paru km-tego akurat nie rozumiem.........
    Ostatnio edytowane przez krzys-krzys ; 08-02-2010 o 22:25

mariusz_k85
    Gość

Domyślnie

Słuchaj to może być brak ciśnienia tak jak u mnie... Pompa wymieniona, filtr wymieniony i alfa śmiga jak nowa a przebiegu ma 280000 km. Ale też może być czujnik wysokiego ciśnienia lub zawór na pompie wysokiego ciśnienia. Albo wtryski... Znajdź dobrego mechanika chociaż o takich coraz gorzej...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    olsztyn
    Auto
    alfa romeo156 1.9jtd 98r

Domyślnie

Gdzie znajduję się pompa paliwa w alfie 156 1,9 JTD z 1998 roku w sedanie?? Chodzi mi o tą pompę przy zbiorniku paliwa. Dziś byłem w warsztacie i wyszło że podaje ciśnienie 0,5 zamiast 2,5. Alfa ma problem z odpaleniem i po wciśnięciu gazu do deski gaśnie. wiem że to może też być czujnik położenia wału ale pompę już zamówiłem i zastanawiam się czy dam radę ją sam wymienić. Pozdrawiam!
    Panowie jakie ciśnienia dawać ma pompa paliwa??? 2,5bar tak jak kolego tu napisał czy 1,5Bar tak jak mi w sklepie z częściami powiedzieli??

Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał krzys-krzys Zobacz post
    Panowie jakie ciśnienia dawać ma pompa paliwa??? 2,5bar tak jak kolego tu napisał czy 1,5Bar tak jak mi w sklepie z częściami powiedzieli??
    bzdury gadają , w dżej-ti-di ma być powyżej 2,2bar