Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Temat: GTV dla początkującego Alfoholika :)

klimoo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alan90 Zobacz post
    rocznikowo tak od 96...
    cenowo w okolicach 10.000
    hm. w tej cenie ciężko będzie Ci coś fajnego znaleźć.. zwłaszcza coś młodszego. Jeżeli dysponujesz tylko 10.000 i poza tym nic więcej, to na samo auto wydać musisz ok. 7,5 - 8 tys. bo zaraz po zakupie podstawą jest wymiana olejów i rozrządu ( do tego wariator, pasek balansujący w sumie ok 1600zł) plus rejestracja i oc. Może warto poczekać i dozbierać ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotr_c
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Stelvio & Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał Alan90 Zobacz post
    ... 145, 146 ... wiekszośc to boxery...
    Ano właśnie boksery - sam dzwięk tego silnika, to właściwie już klasyka sama w sobie, a silniczki dosyć żwawe.
    Znajdź sobie zadbaną 145, jeśli chcesz mieć coś 3 drzwiowego. Autko sprawi Ci naprawdę kupę frajdy, linia nadwozia dalej oku miła, relatywnie tanie w zakupie i eksploatacji. A jak uda Ci się znaleźć wersję 1,7 to i na światłach powalczysz .

pzdr

Użytkownik Rowerzysta Avatar piotrekzaz
    Mieszka w
    Włoszczowa
    Auto
    Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI

Domyślnie

ja również proponowałbym AR 145 BX kiedyś posiadałem boxerka 1.6 i naprawdę fajnie się jeździło a jak zakręciłem do 6 tys obr potrafił pokazać na co go stać dźwięk do tej pory budzi podziw, gdyż widuje ją często nie porywaj się na tania GTV bo sporo dołożysz i więcej się nadenerwujesz niż nacieszysz.
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez piotrekzaz ; 07-02-2010 o 21:13
    Obecnie Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI
    Kiedyś AR 156 SW 1.9 JTD
    Kiedyś AR 156 SW 2.4 JTD
    Kiedyś AR 156 1.6 TS
    Kiedyś AR 145 1.6 Bx

Alan90
    Gość

Smile

Cytat Napisał piotr_c Zobacz post
    Ano właśnie boksery - sam dzwięk tego silnika, to właściwie już klasyka sama w sobie, a silniczki dosyć żwawe.
    Znajdź sobie zadbaną 145, jeśli chcesz mieć coś 3 drzwiowego. Autko sprawi Ci naprawdę kupę frajdy, linia nadwozia dalej oku miła, relatywnie tanie w zakupie i eksploatacji. A jak uda Ci się znaleźć wersję 1,7 to i na światłach powalczysz .

pzdr
    tak Panowie... ja wiem.. ja wiem jak to chodzi dzwięk piękny... i stosunkowo duza moc do pojemności. ale ta awaryjność... przecież te silniki wycofano przez awaryjność... wiekszość na sprzedaż to własnie boxery. mało co t.sparków. moim zdaniem właśnie z powodu tych usterek i małej ilości machaników którzy sie na boxerach znają...

co do pieniązków na samochód. To kolega Klimoo mnie źle zinterpretował. chodziło mi - 10.000 na zakup samego wozu. nie wliczając w to kosztów związanych z przejęciem takiego autka które wymieniłeś.. bo to wiadomo. trzeba miec ze 2000 dodatkowo na poczatek. ubezpieczenie, przeglad, plyny, może ten rozrząd... inne pierdółki

szczerze mówiac teraz się grubiej zaczołem interesować tym Hyundaiem Coupe... nawet troche informacji juz posiadłem. Faktycznie.. ceny cześci są przystepne z tego co mogłem zaobserwować... może warto będzie iśc w tym kierunku...

jas.bu
    Gość

Domyślnie

Najlepiej przejedź się jednym i drugim - wtedy będziesz mógł ocenić co Ci bardziej leży...

Alan90
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jas.bu Zobacz post
    Najlepiej przejedź się jednym i drugim - wtedy będziesz mógł ocenić co Ci bardziej leży...
    Dokładnie. no ale narazie pozostaje mi wysnuwanie wniosków i teorii przed zakupem. Kolega mnie straszy troche, że z hyundaidem będe miał problemy z blachą... mi sie wydaje, że jak auto nie było bite, a jak bylo i dobrze je zrobiono , to jak sie dba to nie powinno nic rdzewieć no ale to moje zdanie... alfy mają cynkowaną blache chyba obustronnie więc to raczej żadkość prawda?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    145 1,6TS

Domyślnie

A moze Alfa 145 z 99 roku z końca z silnikiem 1,6 TS z klima?

Rudix
    Gość

Domyślnie

A ja powiem tak... Nie patrz na to co powiedzą inni! Kieruj się głosem serca!!!
    Alfy, a szczególnie Gtv-ke kupuje się nie z rozumu, tylko z serca...
    Ja zamiast rozumu posłuchałem się serca i kupiłem Gtv-ke za 13 tyś. W ciągu pół roku dołożyłem jakieś 7tys? Myślisz że żałuję?

Alan90
    Gość

Wink

Cytat Napisał Rudix Zobacz post
    Ja zamiast rozumu posłuchałem się serca i kupiłem Gtv-ke za 13 tyś. W ciągu pół roku dołożyłem jakieś 7tys? Myślisz że żałuję?
    Ogólnie moim zdaniem na alfe romoo decyduje sie osoba kierująca się zmysłami. ale na to trzeba mieć $$$$ i to w z zapasem tak jak właśnie mowisz.. żeby dołożyć ponad połowe wartości samochodu w którkim okresie czerpać przyjemność z posiadania pieknej maszyny.

Niestety, ja narazie nie dysponuje takimi budrzetami, żeby utrzymać tego typu auto. A zakupienie egzęplarza w słabym stanie za te 10.000 dajmy na to i oglądanie go jak sie stoi przed blokiem bo nie stać mnie na jakąs naprawe byłoby naprawdę nieodpowiedzialne można nawet powiedzieć. Dlatego niestety GTV narazie będzie musiało zostać w moich marzeniach. będę musiał na swojej drodze jeszcze przejść inne samochody. No ale jak mowią... Nie od razu Rzym zbudowano prawda

Użytkownik Rowerzysta Avatar piotrekzaz
    Mieszka w
    Włoszczowa
    Auto
    Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI

Domyślnie

Cytat Napisał Rudix Zobacz post
    lepiej być szczęśliwym niż rozważnym
    Obecnie Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI
    Kiedyś AR 156 SW 1.9 JTD
    Kiedyś AR 156 SW 2.4 JTD
    Kiedyś AR 156 1.6 TS
    Kiedyś AR 145 1.6 Bx