Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Brzęczy

pedro_krk
    Gość

Domyślnie Brzęczy

Mam brzęczący problem. Przy jeździe bez gazu drgania kabiny wywołują drganie jakiegoś elementu przy wylocie powietrza tym centralnym pod szybą przednią. Zdemontowałem go podsprawdzałem jak to tam jest poskręcane wszystko poodginałem zapadki zmontowałęm i dalej to samo. Może to być ten element albo coś pod nim. Miał ktoś podobny problem. Dodam że tego dźwięku nie da się nie słyszeć bo jest bardzo denerwujący.

marcinchorzów
    Gość

Domyślnie

Ja miałem małe kasztanki w wlocie powietrza nie wiem jak tam się znalazły jednak stukały i pukały szukałem tego 3 miesiące , znajomy miał czas zdemontował mi nadmuch wyczyścił i jest ok . Takie ja miałem przygody w tym temacie

lukas2602
    Gość

Domyślnie

Mam taki sam problem i tez niewiem co to drga.To cos brzeczy tuz nad kierownica pod szyba.Tez chcialbym sie dowiedziec coto i to zlikwidowac!To cos bardzo denerwuje!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Koledzy, podnieść maskę, odkręcić "ozdobną" osłone plastikową silnika i wtedy sie przejchać ....najprawdopodobniej to włąśnie ona wam brzęczy....

Ja mam inny problem.... jeśli jade po nierównej drodze z garbami, z tyłu trzeszczy/wyłamuje sie coś w oparciu siedzeń ;D.... jeśli oparcia te złożę, a nawet wystarczy tylko lekko je pochylic tak aby nie były wpięte na zatrzask...dzwiek ustaje....

ViP Rowerzysta Avatar b.piotrus
    Mieszka w
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

Cytat Napisał pedro_krk Zobacz post
    Mam brzęczący problem. Przy jeździe bez gazu drgania kabiny wywołują drganie jakiegoś elementu przy wylocie powietrza tym centralnym pod szybą przednią. Zdemontowałem go podsprawdzałem jak to tam jest poskręcane wszystko poodginałem zapadki zmontowałęm i dalej to samo. Może to być ten element albo coś pod nim. Miał ktoś podobny problem. Dodam że tego dźwięku nie da się nie słyszeć bo jest bardzo denerwujący.
    A spróbuj to rozebrać, dobrze spryskać silikonem w sprayu i poskładać, po poskładaniu jeszcze spryskaj dobrze szczeliny z wierzchu- zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomóc. Często, to ocierające plastiki wydają różne dziwne dźwięki
    Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Rocky147
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    147 JTD 8V 115 km

Domyślnie

Cytat Napisał b.piotrus Zobacz post
    A spróbuj to rozebrać, dobrze spryskać silikonem w sprayu i poskładać, po poskładaniu jeszcze spryskaj dobrze szczeliny z wierzchu- zaszkodzić nie zaszkodzi, a może pomóc. Często, to ocierające plastiki wydają różne dziwne dźwięki
    Ale Piotrek, zaskoczę Cię jeszcze jednym. Wchodze z tyłu na kanape i obstukuje,targam, gniote plastiki i oparcie, nic nawet nie puknie.... A w czasie jazdy słychać jakby sie plastiki wyłamywały. Najciekawsze jest to, że raz juz rozwiązałęm ten problem ale trochę niechlujnie poprostu pod te czarne rygle przykręcone do nadkola o które blokuje się zamek tylnego oparcia, podłożyłem gumki i skręciłem wszystko delikatnie, tak żę ryglem mogłem ruszać (był elastyczny dzieki gumką).
    Wtedy nastała cisza ;D I chodzbym nie wiem po jakich dołach jeżdził, w aucie nawet nic nie pykło. Muszę nieststy jednak wrócić do tego rozwiązania Wychodzi na to, że strzelaja zamki.