Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: AR 156 1,9JTD 2001r Kutno

Użytkownik Świeżak Avatar Bouli Punk
    Mieszka w
    Międzychód (Wlkp.)
    Auto
    Alfa Romeo 156 - 1,6TS 2003r

Domyślnie AR 156 1,9JTD 2001r Kutno

Witam
    Kolejny raz mam do was prośbę o wizualną ocenę auta
    http://moto.allegro.pl/item915794206...uper_stan.html

tamte dzięki waszym wpisom odpuściłem, co powiecie o tej?
    chcę dzis zadzwonić tam i wolałbym juz mieć jakieś argumenty bo muszę zbić cenę o jakieś 1-1,5tys. zł

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

Niby wszystko fajnie ale kierownica jest tak zużyta jak by ta alfka ze 700tyś km przejechała

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

kierownica - ło matko :-) może od inwalidy i zębami trzymał

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

a co byście chcieli? gałkę zobaczcie, tam to w ogóle nic lakieru na niej nie zostało, w końcu to diesel z 2001, więc ten przebieg trzeba przemnożyć co najmniej x1.5 - i tak należy ten samochód rozpatrywać, widzę że tutaj poszła w ruch przed sprzedażowa kosmetyka, nawet polerowanie lakieru - niefachowa - wydaje mi się że widzę odbijające się 'hologramy' na klapie.
    No i nie wiem jak mu wyszło że powloka lakiernicza jest oryginalna, skoro widzę że przedni zderzak malowany (listwy w kolorze nadwozia - chyba że źle widzę ) a i tak już nadaje się do kolejnego malowania
    Same szpary miedzy zderzakami wydają się ok - no ale to tylko marnej jakości zdjęcia, na dodatek z podpicowanym kontrastem Ważniejsze aby od strony technicznej była ok - i nie chodzi tu tylko aby w dniu sprzedaży wszystko grało, tylko zobaczyć na jakich częściach to było naprawiane. Bo potem po zakupie okaże Ci się że masz zawieszenie QAP, przepływkę, sondę, kable itp jakiś marnych firm i zacznie się to sypać no i spore wydatki
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 18-02-2010 o 09:39

diesel power http://je.pl/qeuy

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

i jeszcze bym dołożył bo moja kręcona ( nie wiem ile ) aktualnie ponad 170kkm przy tej kierownicy to jak nówka

p.s.
    ale co ty Roger wiesz ?
    http://www.forum.alfaholicy.org/show...&postcount=116
    ty jesteś " ........"
    joke

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KKrzysztof
    Mieszka w
    Starogard Gdański
    Auto
    Mercedes CLK W208

Domyślnie

za granicą nie spotkałem jeszcze auta diesla co robiło mniej niż 30 tyś rocznie ale u nas te przebiegi sa mniejsze po przejechaniu granicy ciekawe jak to możliwe, a 30 000 rocznie to i tak mało,
    Szukaj może szczególnie aut z ogłoszeń ludzi prywatnych,
    Pamiętaj już to pisałem kilkanaście razy każde auto używane jak kupisz będzie wymagało wkładu finansowego, chyba że kupisz drożej to istnieje możliwość że ominie ciebie wiele przykrych i kosztownych niespodzianek,
    zapraszam na nasz kanał o samochodach
    https://www.youtube.com/channel/UCNv...J62Gm0itanaAsg

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    i jeszcze bym dołożył bo moja kręcona ( nie wiem ile ) aktualnie ponad 170kkm przy tej kierownicy to jak nówka

p.s.
    ale co ty Roger wiesz ?
    http://www.forum.alfaholicy.org/show...&postcount=116
    ty jesteś " ........"
    joke
    Ja się tam nie będę wypowiadał na temat tego posta, myślałem że Obserwator to wporządku gość i że jedyne ma tam z kimś coś na pieńku i to ich sprawa, a tutaj obraża w tym poście też Mnie (w końcu też jestem ze Śląska) - myślałem że ma klasę, a jednak klasę ma tylko jego samochód - a to za mało Obserwatorze...
    A o takim pewnym pyskującym gówniarzu z mlekiem pod nosem to się wypowiadać nie będę, czytając wiele jego postów mam wrażenie że jest pedałem... nie wiem czy się mylę czy nie, ale wielu tak sądzi.

Ps ja mam licznikowo prawie 200tyś i gałeczka ma lekkie wytarcia na cyferce 4 i 2 a tamta ma że niby 180tyś a z gałki nic nie zostało, a kierownica u Mnie też wygląda DUUUUŻOOO lepiej!

Co do wydatków, tak jak napisał KKrzysztof - dodał bym że min 3000zł trza będzie raczej w każdą wsadzić no chyba że zainteresowany należy do tych że 'coś puka, ale jeszcze słabo - jeszcze da radę' 'lekki wyciek, ale tylko troszkę cieknie więc po co to robić?' itd itp
    Ostatnio edytowane przez RogerIZ28 ; 18-02-2010 o 11:49

diesel power http://je.pl/qeuy

thing
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    kierownica - ło matko :-) może od inwalidy i zębami trzymał
    po wyglądzie siedzenia chyba masz racje

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

jak z Włoch przywieziona to nie ma co się dziwić że kierownica i gałka wytarta.. od potu się wycierają po prostu

Użytkownik Świeżak Avatar Bouli Punk
    Mieszka w
    Międzychód (Wlkp.)
    Auto
    Alfa Romeo 156 - 1,6TS 2003r

Domyślnie

dzięki wszystkim za uwagi.
    ale ja tu czegos nie rozumiem pod tym linkiem jest jakas inna niz ja wstawiałem. tamta tez była z Kutna ale 1,9 JTD i za 14900 inne zdjęcia były. Więc albo mi się coś pomyliło albo ...