czesc mam problem z moja alfa 156 z 1998 1.8 TS 106 kw 120000 kmmianowicie auto kupilem i falowaly obroty wiec wymienilem przeplywomierz sonde (oczywiscie orginaly Boscha tak jak pisaliscie bo troche juz tutaj czytalem ) i nic nie pomoglo a nawet moge powiedziec ze jest gorzej bo auto nie ma mocy tak jakby stracilo swoj charakter
jezdzi caly czas na oleju silena 5K . Wedlug komputera wystepuje caly czas blad sondy "usterka dostrajania paliwa" niestety w moim miescie (bolesławiec ) nikt sie nie zna na tych autach i mam nadzieje ze cos mi poradzicie albo skierujecie do odpowiedniego warsztatu bo to moja pierwsza alfa i jestem troche zielony.Mechanik ktory do tej pory ja niby naprawial bo w sumie popsul mowi teraz ze wymienic trzeba sterownik ale jakos juz mu nie wierze czy te objawy moga byc spowodowane bo auto zachowuje sie tak jakby mu odcinalo paliwo powyzej 3 tys obrotow , faluje , nie przyspiesza
a jak jechalem tylko falowal ;/ moze ktos wie co to moze bys i dlaczego wymiana czesci na orginaly pogorszyla sprawe ;/