-
Użytkownik
Romeo
-
-
-
Ano zamiata, dopóki nie trafimy na drodze na coś wielolitrowego lub turbobenzynowego, do tych drugich mam ostatnio szczęście, wtedy pojawia się nagły głód mocy ;-)
Pozdrawiam, d.
-
Użytkownik
Romeo
-
Przyjemność z jazdy jest konkretna i o to chodzi :)
A takie pytanie przy okazji, gdy wykorzystujesz możliwości silnika jakie masz wskazania temperatury oleju?
-
Użytkownik
Romeo
tzn ja wysoko krece dopiero jak drgnie wskazowka oleju, i pozniej jak ostro jezdze to zawsze trzyma to 70-75, wiecej mi nigdy wskazowka nie podeszła, wystarczy ze chwile spokojnie pojezdze i zaraz znowu spada na 50
-
Hm, a to psikus. Tez krece dopiero jak wskazówka od oleju sie podniesie. Mam co prawda czujnik temperatury oleju zamiennik, bo oryginal byl padniety jak auto zakupilem - ale po naprawde mocnej jezdzie dochodziłem nawet do 120 st. :-> Przy czym uklad chlodzenia zawsze siedzial na 90 st. Przy spokojnej jezdzie temperatura oleju tkwi na 100 st.
-
Użytkownik
Romeo
czyli mam sie zacząc obawiac mojej niskiej temperatury czy Ty wysokiej :roll:
moze w tym silniku jest termostat oleju ktory mam walnięty ale nie zauwazylem niczego takiego
-
heh, chłodnicy oleju nie mamy, więc termostatu raczej niet
Alarmu bym nie wszczynał, tym bardziej, że chłodzenie mi wyrabia.
Może najzwyczajniej zebrał Ci sie nagar na czujniku, a u mnie jest w miare czysty.
Jakby sie wypowiedziało kilka osób ze 155 16v, może byśmy doszli do lepszych wniosków.
Pozdrawiam, d.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia