No właśnie, czy do diesla można założyć jakiś sportowy stożek, żeby ten silniczek jakoś ładniej gadał?? Pytam, bo nie widziałem nigdy czeguś takiego w dieslu. Jak nie stożek to co??
No właśnie, czy do diesla można założyć jakiś sportowy stożek, żeby ten silniczek jakoś ładniej gadał?? Pytam, bo nie widziałem nigdy czeguś takiego w dieslu. Jak nie stożek to co??
kiedys przerabialem ten temat i wiekszosc mi odradzila jeden z mechanikow ktory naprawia alfy powiedzial stanowczo nie bo jezeli cos wpadnie to moze sie zle skonczyc podal mi przyklad nowej 147 jtd kolo załozył stozka i zrobil zaledwie 7tys km wiec zrezygnowalem z tej operacji ale jak chcesz mozesz sprobowac jeszcze zalezy czy sportowy wklad czy caly storzek nowy
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
No właśnie rozmawiałem z kimś bardziej obytym w temacie niż ja i też mi odradził. W tym modelu Alfy filtr ten jest praktycznie na dole silnika i szybko by zawilgociał, zgnił, porwał się itd. Tak więc zapominam o temacie.
Sysio166 nie stozek a CHIPa sobie zaaplikuj :twisted: :twisted:
Dzwiek sie moze nie poprawi ale zobaczysz ten moooooooment...
Jechalem taka z CHIPem to wiem co mowie(pisze) :mrgreen: :mrgreen:
a gdzie cos takiego mozna zrobic ???Napisał areks
a moze samemu mozna przeprogramowac ??
:mrgreen:
taaaaaa na kalkulatorze i zaplikowac strzykawka![]()
Ja wiem Areczku, ale niestety nie dysponuje chwilowo oodpowiednią kwotąNapisał areks
ops:
Stożek to pare groszy, a dzwięk silniczka o wiele przyjemniejszy...ale niestety :x
Zostaje mi założyć poczwórny komin Remusa, strumienicę i jazda...zaraz, zaraz, się rozpędziłem-to nie Polonez Atu, plus w dodatku![]()
O czipowaniu myślałem już w zeszłym roku, ale wiele osób odradziło mi to ze względu na przebieg auta (teraz mam prawie 180tyś).
Niewiem gdzie w PL zakladaja dobrze CHIPy bo ja jechalem egzemplarzem ktory mial zalozony CHIP we Francji...rewelacja naprawde :mrgreen: :mrgreen:Napisał yabar
Ja miałem założony w miejsce tradycyjnego (papierowego) filtra powietrza sportowy wkład (K&N) i niestety nie sprawował się dobrze (duże spalanie i zasyfiony przepływomierz - wróciłem do tradycyjneo papierzaka i jest O.K.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
cZipa robia w kazdym wiekszym miescie z tym teraz nie ma problemu
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v