Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Opinie i pytania odnośnie mojego nabytku.

Użytkownik Rowerzysta Avatar tommi
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    Biała: 159 TI SW 2,4 JTDm , Niebieska: Impreza GT Turbo 2,0 MY00

Domyślnie

Tylko na dwójce masz te wibracje? i gdzie, na kierownicy? sprawdz 3 a zwłaszcza 4 bieg, jak wciśniesz przy ok 100km/h gaz i zaczniesz dynamicznie przyśpieszać.
    U mnie w jakimś aucie (chyba fabii) miałem krzywą półoś, po wymianie spokój.

Blue....

"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Wibracje mogą być tak jak to opisano w kilku powodów... Ja jeszcze mam taką małą "nielogiczną teorie", która może jest racją... że przykładowo na 2 biegu gdy nagle mocno deptasz silnik ma źle dobrane parametry Paliwo-Powietrze... i się poprostu dławi przez co są lekkie "szarpnięcia"... no ale to by raczej występowało przy każdym biegu... chociaż kto wie może ktoś mieszał z mapą auta ... tak jak pisze to tylko moja głupia nielogiczna teoria

Co do dzwięku silnika:
    Diesel 2.4 JTD ma akurat piękny dzwięk... z racji 5 cylindrów i bezpośredniego wtrysku silnik jest bardzo cichutki jak na Diesle i przy "depnięciu" naprawde wydaje ładny ryk i daje dużą frajdę z jazdy, a coś o tym wiem... dziwnym trafem

Co do przekłamania licznika to jeśli masz tak jak Ja sportpack'a... (tj obniżone zawieszenie 35 mm z przodu, Carbon na desce środkowej, boczne progi, koła 16calowe, spoiler, antenka telefoniczna na dachu i pewnie coś tam jeszcze) to akurat norma że jedziesz np 60 km/h a wydaje Ci się jakbyś jechał wolno a czy licznik kłamie to możesz sprawdzić np na radarach drogowych które są w niektórych miejscach gdzie pokazują Ci Twoją aktualną prędkość (pewnie też przekłamują ale zawsze jakoś się określisz) bądź prościejszy sposób, to użycie nawigacji która też w przybliżeniu wskaże Ci prędkość ... rozpędź się do 100-130 i porównaj (oczywiście na autostradzie tylko, w terenie zabudowanym tylko max 60 km/h! )

ps polecam Ci jeśli nie masz załatwić osłone aluminiową pod silnik

Pozdrawiam i życze miłej frajdy z posiadania Alfy
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 2,4JTD CF3 '02; 166 3.0V6 '00

A może tak zupełnie zwyczajnie brakuje Ci chwilami przyczepności na drugim biegu??

1984
    Gość

Domyślnie

Auto raczej nie jest "zesporcone" nie ma carbonu ani niczego podobnego
    No tylko na dwójce jest to odczuwalne. Tak jak mówiłem, jeden, do ruszania i delikatnego rozpędzenia, dwa i gaz nie do oporu ale mocno i wtedy czuć jak auto wyrywa się do przodu, ale tak delikatnie szarpie.. i trwa to sekundę, dwie..

Pytanie z zupełnie innej beczki.. czy wszystkie ( trzy) pokrętła na konsoli (ogólnie od regulacji temperatury) winny być podświetlane? u mnie tylko pierwsze się świeci.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

winny być podświetlone

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

widocznie spaliły Ci się żaróweczki opis wymiany znajdziesz na forum bodajże w dziale ZRÓB TO SAM, nie martw się... godzinka wolnego czasu i żarówki za chyba złotówke i masz gotowe

Opis jest ze zdjęciami itp także bez problemu sobie to zrobisz i będziesz dumny z siebie

Ps. Jak już to będziesz robił polecam osobiście wymienić już WSZYSTKIE żaróweczki które tam są, koszt malutki jak cholera (kebaba nie zjesz najwyżej jednego ) a spokój murowany.

Pozdrawiam
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"