Sprawdz, pompe wspomagania, poziom płynu w zbiorniczku, czy się nie zapowietrza.
plyn jest , jak sprawdzic ta pompe i czy sie nie zapowietrza , a moze to wachacz tak czeszczy , albo amortyzator ?
moim zdnaiem to wspomaganie pompa juz moze mieć dość![]()
wachacz na bank nie. cos od ukladu kierowniczego a ja obstawiam na maglownice bo pompy bylbys pewny odrazu po otwarciu maski ze to ona, moze jeszcze Ci ktos doradzi
Też mi się wydaję że coś od ukł. kierowniczego - bardzo podobny dźwięk ma właśnie zapowietrzona pompa wspomagania (przerabiałem to).
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
dzieki Panowie za podpowiedzi , chyba bede mosial sie udac do mechanika , a jak odpowietrzyc pompe ?
Najpierw musisz wyeliminowac przyczyne zapowietrzania, bo nigdy nie odpowietrzysz. A odpowietrza się tak maska w góre, jedna osoba patrzy na poziom płynu w zbiorniczu (nalewasz sobie na max dla bezpieczeństwa, bo przy odpowietrzaniu troche go zejdzie) odpalasz silnik czekasz aż się troche zagrzeje płyn (tak pisze w książce) i później kręcisz kierą w lewo i prawo do popru (ale nie przytrzymujesz za długo jak dojdziesz do pooru, bo w tedy pompa daje najwieksze cisnienie i istnieje największa szansa uszkodzenia pompy, która się zapowietrza). I przed całą operacją (zanim odpalisz silnik) warto pokręcic kołami w praw i lewo, co by ulżyc pompie - tak pare razy.
Jeżeli napewno zapowietrza ci się układ - możesz to sprawdzic otwierają zbiorniczek i kręcąc kierą, jeżeli pójdą bąbelki to coś nie tak.
Sprawdz dział zrób to sam - tam pewien użytkownik opisał jak odpowietrzyc układ.
Przy odpowietrzaniu będziesz słyszeć specyficzne dźwięki, ciężko mi jest je opisać ale przypominają trochę przytłumione trzaski.
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
ja myśle a raczej jestem przkonany że to maglownica. pompa wyła by przy dodaniu gazu. maglownica wyje przy skręcie