Kolega Piotrekk ma rację, te 2 to TSW.
Bobryt, 17` sobie odpuściłem po waszych opiniach oraz po tym co wyszło po zimie. Teraz jak dojeżdżam do domu na 14` i zimówkach z wysokim profilem to ledwo się kulam, a na 17` to ja sobie tego w ogóle nie wyobrażam. A te felgi z allegro które wrzuciłeś są zacne, ale jak na biednego studenta za drogieWolę kupić używane tańsze i w tym roku zamiast dawać tyle za fele dołożyć resztę na dopicowanie stanu technicznego
Ogólnie podzielam opinię większości że te TSW (2 fotka będą) najbardziej pasowały, ale intrygują mnie te zendery (1 fotka), chyba z 145 limited 500? kln a masz fotki z samego profilu auta nie pod kątem?![]()
Te zendery nr 1 sa krzywe! 2 sa proste, jedna lekko bije a kolejna na pewno do prostowania, tak powiedział mi sprzedający. Ja też do swojej alfy 145 sie przymierzam do kupna felg jest szansa zeby ktoś mi fotkę w Photoshopie zrobił z nowymi felgami?
Żałuję że od razu nie kupiłem 16stek, teraz cały czas chodzą mi po głowie większe felgi.
I dość istotny szczegół, jak widzisz te felgi mają sporo otworów na śruby, to dlatego żeby tańsze były koszty produkcji skośnookie robią dwa rozstawy w jednej feldze. Przez to trzeba kupić śruby na torxa, które nie kosztują tyle co zwykłe (o tym oczywiście sprzedawca Cię nie informuje). Po własnym doświaczeniu jestem zdania, że lepiej kupić używane, ale orginalne felgi niż nowe chińskie.
Przemo dzięki za informacje, kln dzięki za fote.
Czyli ogólnie w grze jak dla mnie zostają TSW chyba że coś fajnego pojawi się na alledrogo![]()
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 06-03-2010 o 07:50
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Doskonale wiem o tym, że żadne auto nie ma takiego rozstawu. Mierzyłem ten rozstaw na wszelkie sposoby, z resztą nie tylko ja i wychodziło 4x99, na pudełku od felg też tak było napisane. Masowa produkcja po jak najmniejszych kosztach, żeby sprzedać tym co mają 4x98 i 4x100, bo różnica niewielka. Błąd zrobiłem, że jak kurier przywiózł mi felgi z gorącą głową poleciałem na warsztat, żeby założyli mi opony na nie, bo gdyby nie to na pewno zwróciłbym je sprzedawcy za to że mnie oszukał, bo na aukcji pisał że sprzedaje 4x98, a dopiero później jak dzwoniłem do niego z pretensjami to próbował opowiadać mi bajki, że wszystkie felgi robią 4x99...
ja śmigam na 16" roztaw 4x100 i śruby pływające i niemam zadnego problemu nawet przy 9 " szerokościopona 215/40
zaklepane rantybo zawias spadał
tutaj kilka fotek
![]()
https://picasaweb.google.com/1116175...CPGX2qaKj__UKQ
niestety 4x98 jest malo do wyboruwięc proponuję poszukać coś z 4x100 napewno znjajdą się jakieś nietypowe
![]()
witam, mam pytanko jaki zawias polecacie do 155 ma byc nisko, i zeby nic nie tarlo na 17stkach?..pozdrawiam acha skad wziasc podobny odcien skory,skay'u, musze obszyc fotel kierowcy i nie mam pomyslu zeby mialo to rece i nogi ..jakies pomysly?