Witam.
Planuję w tym miesiącu wymienić wszystkie tuleje, łączniki i inne elementy w zawieszeniu tylnym które są odpowiedzialne za tłumienie nierówności w czasie jazdy. Chciałbym abyście mi doradzili ile jest łącznie tych elementów, jak się fachowo nazywają czyli w skrócie co mam kupić, jaki przewidywany czas i KOSZT i na jakie ewentualnie "niespodzianki" się przygotować, czyli co mozę być trudne do wymiany. Do remontu zmusza mnie stukanie na wybojach lewej części zawieszenia z tyłu (z miesiąca na miesiąc coraz głośniejsze więc chyba te elementy już coraz gorzej tłumią wyboje), z prawej jest o wiele ciszej ale jak naprawiać to chyba najlepiej całość? Może zna ktoś linka do schematu tylnego zawieszenia z zaznaczonymi tymi elementami. Sprawdziłem zawieszenie w serwisie i takich rzeczy jak amortyzatory/ sprężyny/wahacze i inne większe rzeczy nie trzeba wymieniać bo są w dobrym stanie, luzów też nie ma. Trochę się rozglądam po aukcjach allegro i widziałem komplety lub na sztuki tuleje i łączniki stabilizatora, co jeszcze polecacie wymienić. Z przodu jest cichutko, żadnych stuków nawet na dziurach, poprzedni właściciel zadbał o to ale niestety o tył już nie. Jakie narzędzia mieć do takiej operacji. W skrócie "czego po ile i razem za ile..."Dzięki za pomocne rady. Oczywiście jeśli to w ogóle możliwe to czy wchodzi w grę kupowanie tych wszystkich elementów "tanich" czy koniecznie inwestować w drogie? Ogólnie to dbam o zawieszenie i omijam dziury więc może te tanie długo wytrzymają? Oczywiście części tylko nowe.