Tylko na dwójce masz te wibracje? i gdzie, na kierownicy? sprawdz 3 a zwłaszcza 4 bieg, jak wciśniesz przy ok 100km/h gaz i zaczniesz dynamicznie przyśpieszać.
U mnie w jakimś aucie (chyba fabii) miałem krzywą półoś, po wymianie spokój.
Tylko na dwójce masz te wibracje? i gdzie, na kierownicy? sprawdz 3 a zwłaszcza 4 bieg, jak wciśniesz przy ok 100km/h gaz i zaczniesz dynamicznie przyśpieszać.
U mnie w jakimś aucie (chyba fabii) miałem krzywą półoś, po wymianie spokój.
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Wibracje mogą być tak jak to opisano w kilku powodów... Ja jeszcze mam taką małą "nielogiczną teorie", która może jest racją... że przykładowo na 2 biegu gdy nagle mocno deptasz silnik ma źle dobrane parametry Paliwo-Powietrze... i się poprostu dławi przez co są lekkie "szarpnięcia"... no ale to by raczej występowało przy każdym biegu... chociaż kto wie może ktoś mieszał z mapą auta... tak jak pisze to tylko moja głupia nielogiczna teoria
Co do dzwięku silnika:
Diesel 2.4 JTD ma akurat piękny dzwięk... z racji 5 cylindrów i bezpośredniego wtrysku silnik jest bardzo cichutki jak na Diesle i przy "depnięciu" naprawde wydaje ładny ryk i daje dużą frajdę z jazdy, a coś o tym wiem... dziwnym trafem
Co do przekłamania licznika to jeśli masz tak jak Ja sportpack'a... (tj obniżone zawieszenie 35 mm z przodu, Carbon na desce środkowej, boczne progi, koła 16calowe, spoiler, antenka telefoniczna na dachu i pewnie coś tam jeszcze) to akurat norma że jedziesz np 60 km/h a wydaje Ci się jakbyś jechał wolnoa czy licznik kłamie to możesz sprawdzić np na radarach drogowych które są w niektórych miejscach gdzie pokazują Ci Twoją aktualną prędkość (pewnie też przekłamują ale zawsze jakoś się określisz) bądź prościejszy sposób, to użycie nawigacji która też w przybliżeniu wskaże Ci prędkość ... rozpędź się do 100-130 i porównaj (oczywiście na autostradzie tylko, w terenie zabudowanym tylko max 60 km/h!
)
ps polecam Ci jeśli nie masz załatwić osłone aluminiową pod silnik
Pozdrawiam i życze miłej frajdy z posiadania Alfy![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
A może tak zupełnie zwyczajnie brakuje Ci chwilami przyczepności na drugim biegu??
Auto raczej nie jest "zesporcone" nie ma carbonu ani niczego podobnego
No tylko na dwójce jest to odczuwalne. Tak jak mówiłem, jeden, do ruszania i delikatnego rozpędzenia, dwa i gaz nie do oporu ale mocno i wtedy czuć jak auto wyrywa się do przodu, ale tak delikatnie szarpie.. i trwa to sekundę, dwie..
Pytanie z zupełnie innej beczki.. czy wszystkie ( trzy) pokrętła na konsoli (ogólnie od regulacji temperatury) winny być podświetlane? u mnie tylko pierwsze się świeci.
winny być podświetlone![]()
widocznie spaliły Ci się żaróweczkiopis wymiany znajdziesz na forum bodajże w dziale ZRÓB TO SAM, nie martw się... godzinka wolnego czasu i żarówki za chyba złotówke i masz gotowe
Opis jest ze zdjęciami itp także bez problemu sobie to zrobisz i będziesz dumny z siebie
Ps. Jak już to będziesz robił polecam osobiście wymienić już WSZYSTKIE żaróweczki które tam są, koszt malutki jak cholera (kebaba nie zjesz najwyżej jednego) a spokój murowany.
Pozdrawiam
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"