Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Bardzo proszę o ocenę 156

Użytkownik Ogier Avatar czisi
    Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie Bardzo proszę o ocenę 156

Witam w końcu jestem gotowy na zakup wymarzonej 156 SW . Chciałem jednak nadmienić że jestem osobą dość młodą i nigdy nie miałem nic wspólnego z Alfa Romeo . Na otomoto znalazłem taką alfę http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C11772814.html i dzisiaj zamierzam jechjać ją pooglądać . Jak powinienem ją sprawdzić , na co zwrócić uwagę , czy aso AR w katowicach sprawdzi mi to auto i jaka może być cena takiej usługi .

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Napisze tak: silnik wypucowany jakby mieli z niego jesc! Cięzko będzie stwierdzic ewentualne wycieki. Popielniczka - czy nie powinna byc w kolorze konsoli środkowej? popatrz na tą dziure obok w dywaniku obok stopki dla nogi. Przebieg musisz sprawdzic.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Więc tak na szybko. Kierownica odnawiana (takiego obszycia nie było nawet w Lineaccessori Alfy a matowy odcień nowej skóry przy tym przebiegu nie był by możliwy). Zdjęcia siedzeń zrobione celowo tak, żeby nie było widać najważniejszej ich części, która zazwyczaj jest najbardziej zużyta. Roleta w bagażniku źle naciągnięta (wymaga w najlepszym wypadku rozebrania i przekręcenia sprężyn), wykładzina koło oparcia stopy przetarta na amen (albo wojsko tym jeździło, albo ktoś miał ciężką nogę...). Co do popielniczki, to wersja Progression miała w kolorze innym niż konsola, więc to normalne. Poza tym robi dość dobre wrażenie wizualne i jeśli tylko zawias nie jest do roboty i elektryka nie szwankuje, to auto nawet warte uwagi. Oczywiście co do ceny bym polemizował, ale pewnie coś jest do urwania z tego. Jeszcze jedno mi się nawinęło, w wyposażeniu zapisano komputer... a gdzie on niby się w tej wersji znajduje? Chyba nie mieli na myśli jednostki sterującej silnikiem?
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 06-03-2010 o 11:34

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    okolice Wieliczki
    Auto
    AR 159 & Jaguar XF

Domyślnie

dziwnie coś wygląda lewy tylny róg na poziomie dachu w porównaniu z przeciwna stroną odstaje ale to tylko zdjęcia w końcu
    ogólnie ładne wrażenie sprawia

Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie

Dzięki panowie za komentarz zaraz jadę obejrzeć to autko postaram się też porobić trochę zdjęć . Wie ktoś gdzie na śląsku można rzetelnie sprawdzić stan samochodu przed kupnem i ile może taka usługa kosztować ?

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Każde ASO Fiat/Alfa/Lancia które będzie wyposażone w Examiner
    A koszt w zależności od ASO... od 100 do 300 zł.

Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie

Witam jeszcze raz. Jestem już po oględzinach autka . Na pierwszy rzut oka wszystko ok autko przesadnie wypicowane , plak po desce i skórze aż spływał . Wszystkie czarne elementy pokryte jakimś czernidłem czy czymś takim . Na tylnym zderzaku niewielkie zadrapanie , lekko przetarta skóra na fotelu kierowcy w okolicy trzymań leńdźwiowych .Opony nienadające sie już raczej do jazdy . Przypuszczam że auto było uderzone z przodu od strony pasażera , nierówne szczeliny między maską a błotnikami niewielki zaciek lakieru na końcu maski i luźno zamocowane światła .Właściciel serwisu stwierdził że niema sensu jechać do ASO bo tam i tak coś znajdą tylko po to zeby wcisnąć nowe auto zamiast używanego . Czym nie wzbudził mojego zaufania.No i to chyba na tyle zabieram sie teraz za poszukiwanie innej "mojej wymarzonej "156SW

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

jak byś miał coś w okolicy do spr. to pisz na PW
    ( załatwimy jakieś oględziny i kompa )

Mieszka w
    Czeladź
    Auto
    Alfa Romeo 156sw

Domyślnie

Dzięki Bocian chętnie bym zobaczył pod kompem tą 156 sw którą byłem oglądać , oczywiście pod warunkiem ze doświadczony alfista oceniłby jej stan . Ja dzisiaj pierwszy raz w życiu jechałem alfą a na dodatek nie mam zabardzo styczności z diesel'ami jezdziłem kiedyś volvo s60 2.4 D5 i tam przy 3 tysiącach to było pierdo...cie niesamowite a w tej co dzisiaj jechałem wydawało mi sie że sie nie zbiera (aż kazałem jeszcze raz otworzyć maskę żeby usłyszeć czy turbina kręci ) jutro jadę do pilicy oglądac tą http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11488019