Musze zdjąć klamkę bo mi pękła (chodzi mi o ten plastik co się za niego łapie nie mechanizm) czy trzeba demontować boczek czy da się jakoś inaczej ją zdjąć. Z góry dzięki za pomoc.
Musze zdjąć klamkę bo mi pękła (chodzi mi o ten plastik co się za niego łapie nie mechanizm) czy trzeba demontować boczek czy da się jakoś inaczej ją zdjąć. Z góry dzięki za pomoc.
Są chyba dwa sposoby. Jak podniesiesz klamkę zobaczysz pod spodem gumki na jej mocowaniu. Pod ta gumką jest jakby klin, który musisz nacisnąć, żeby Ci przeszedł przez mocowanie klamki. Oczywiście na obu zawiasach klamki to jest. Drugi sposób też był, ale już nie pamiętam dokładnie czy przez odkręcenie śrub pod klamkę nie można było jej jakoś wymontować. Jak będziesz ten klin naciskał i ściągał klamkę to rób to w cieple, żebyś czegoś innego nie połamał jeszcze. Pozdrawiam.
U siebie za mocno chwyciłem za tą klamkę i została mi w ręku. Ale wystarczyło ją wsadzić z powrotem na wcisk i dalej normalnie działa. Więc może wystarczy mocniej szarpnąć i sama wyskoczy.