Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 65

Temat: 159 vs A5 2.0TFSI

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał plancior Zobacz post
    Jeśli teraz szukałbym czegoś nowego to na pewno bym się nad A5 poważnie zastanowił.
    A ja nie, bo jest praktycznie 100% drozsze od nowej Brerki 1.75. To raz. Dwa - niby mniej teraz auta kradna, ale...

Brere bym ubezpieczyl tylko w OC i nadal spal spokojnie. Przy A5 i takiej konfiguracji przewracalbym sie z boku na bok

I kwestie otwierania 5 dzwierzy bym pominal, bo oba auta to rasowe CP.
    Ostatnio edytowane przez Krajcok ; 09-03-2010 o 18:11
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

krzysik29
    Gość

Domyślnie

Witam, po prostu mam ten luksus, że jedynym kryterium przy kupnie samochodu jest dla mnie jego uroda i przyjemność jaką sprawi mi jezdzenie nim. Na marginesie zastanawiam sie jeszcze nad Insignią Sedan 2.8l, BMW M3 z 2008r.(hmmm korci) i np. VW Scirocco 2.0TFSI DSG ma toto 210KM także lata zdrowo, zresztą w testach bardzo dobrze o nim piszą więc dlaczego nie ?

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Jezdzilem insignia 160-konnym dieslem i najmocniejsza benzyna. W zyciu nie zamienilbym mojej alfy na te samochody, a co dopiero M3, czy wypasione A5. VW sie nie liczy...

krzysik29
    Gość

Domyślnie

Dlaczego VW sie nie liczy ??? Nie rozumiem takiego podejscia.

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał krzysik29 Zobacz post
    Dlaczego VW sie nie liczy ??? Nie rozumiem takiego podejscia.
    Bo są wg. mnie nijakie i zresztą jak sama nazwa mówi kierowane do innej grupy docelowej... Pozdr

krzysik29
    Gość

Domyślnie

Książę sie znalazł, w takim razie powinieneś jezdzić wozkiem typu Koenigsegg a nie Alfą 156 bo tego przeciez pełno wszędzie.
    Scirocco to udany samochod i to ze ma logo VW na masce mi osobiscie nie przeszkadza, bo niby czemu przeciez od golfa rozni sie znacznie wygladem jak i prowadzeniem, poczytaj testy tego auta, moze klapki z oczu spadną.

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Też jechałem Insignią (160KM diesel) mając dla porównania 159 / A5 / M3 nie brałbym jej w ogóle pod uwagę... za to poważnie zastanowiłbym się nad nową C-klasą

niestety nie mam takich dylematów

pozdr,
    ~tomaz
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał krzysik29 Zobacz post
    Książę sie znalazł, w takim razie powinieneś jezdzić wozkiem typu Koenigsegg a nie Alfą 156 bo tego przeciez pełno wszędzie.
    Scirocco to udany samochod i to ze ma logo VW na masce mi osobiscie nie przeszkadza, bo niby czemu przeciez od golfa rozni sie znacznie wygladem jak i prowadzeniem, poczytaj testy tego auta, moze klapki z oczu spadną.
    Kolego, tak się składa, że pracuję dla kilku salonów i mam możliwość przetestowania od czasu do czasu różnych samochodów. Scirocco też ostatnio oglądałem, ale nawet nie przyszło mi do głowy, żeby zabrać "je" na przejażdżkę. Nie potrafię zrozumieć projektantów tego samochodu, ale to moja opinia i nikogo nie zmuszam, żeby myślał inaczej...

Może tak odczepisz się od moich klapek i 156-tki? Jak będę chciał Koenigsegg'a to sobie kupię, ale póki co pozwól mi nacieszyć się moim dieslem...

Pozdrawiam

krzysik29
    Gość

Domyślnie

ok, ok kwestia gustu, szanuje. Mi osobiscie Scirocco sie podoba i mimo że stac mnie na nowego Merca E Coupe zastanowie sie nad VW bo mi ten znaczek nie przeszkadza skoro samochod jest naprawde dobry.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Elbląg
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS '99

Domyślnie kurcze od temat

Wiecie co jezdze alfa 156 ts i biore pod uwage 159. Co do wypowiedzi krzyska na temat porownujacy scirroco do alfy 156 to wnioskuje ze porownal nowego scirocco do starej alfy.. moze porowna starego vw do niej... masakra. W dalszym ciagu uwazam ze temat jest dziwny... 159 do A5.. 50000 -> 150000zl.. Dlaczego nie porownamy alfy 156 do nie wiem mazdy 6 lub cos podobnego cenowo. Jakbym mial tyle kasy nie zastanawialbym sie tylko kupil nowa A7 lub poszukal alfe 8c. dobra koncze bo musze poczytac rzeczowych opinii... nikogo nie chce obrazac.. ale watek bez sensu

KUNIU