Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Temat: [156] Co powiecie na taki zderzak ?

ViP Maniak resoraków Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    147 1.9 , 159 SW 2.4, Fiat x1/9

Domyślnie

Ramiona myślę, że są nie mniej szerokie niż w Astonie, nie mieliśmy jednak do dyspozycji takiej wysokości i głębokości łopatek jak w Astonie.. Co do Carbonu, to już kilka razy podchodziłem do tematu, ale troszkę przerażają mnie ceny surowców i boję się troszkę, że cena wyrobu by odstraszyła nawet największych fanów carbonu.. porozglądam się w temacie, bo od kilku miesięcy nie sprawdzałem dostępności i cen surowców..

Tu może lepiej widać szerokość łopatek..

pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Romeo Avatar Matti
    Mieszka w
    Babice, Polska
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 110KM 2001r. Nero fuoco

Domyślnie

Jak dla mnie dyfuzor jest ok, ale te wycięcia po bokach coś nie bardzo mi pasują. Ogólnie to u siebie nie zamontowałbym takiego zderzaka, ale jak wiadomo kwestia gustu, a o nim się nie dyskutuje Pozdrawiam.
    Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Wcięcia po bokach są dokładnie rodem z oryginału GTA, tylko delikatniejsze...
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9

Użytkownik Romeo Avatar Matti
    Mieszka w
    Babice, Polska
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD 110KM 2001r. Nero fuoco

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Wcięcia po bokach są dokładnie rodem z oryginału GTA, tylko delikatniejsze...
    Ooo faktycznie Może jak kolorek będzie to całość będzie bardziej przyjemna dla (mojego) oka
    Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

czekamy aż polakierujesz wtedy może będzie się bardziej podobał

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

z bliska wszystko wygląda dużo ciekawiej...

biały kolor zawsze optycznie powiększa i zderzak wygląda trochę nijak,dlatego nie każdemu się to podoba.
    ja to wszystko widzę oczyma wyobraźni i według mnie jeśli zderzak będzie w kolorze a dyfuzor z karbonu gładki i świecący to efekt będzie niesamowity.gdyby jeszcze skomponować przedni zderzak w tej tonacji i nakładki na progi też ze wstawkami carbonowymi to sukces murowany!

oczywiście wykonanie i spasowanie musi być pierwszej jakości.

taki body-kit na zachodzie na pewno zrobi furorę.

podam prosty przykład,kolega holender do forda fiesty z 2001 roku zapłacił za dwa zderzaki i nakładki na progi od CARZONE ponad 1000€,a to polski wyrób przecież.

moja druga ulubienica...

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    z bliska wszystko wygląda dużo ciekawiej...
    To na żywo jestem pewien, iż jeszcze bardziej by Ci się podobał.. bo ja się przekonałem w 100% do tego designu dopiero jak zobaczyłem na aucie.. Osobiście też byłem zrażony jakimiś kwadratowymi dyfuzorami np. w BMW E36.. ale stwierdziłem, że można spróbować zrobić to ze smakiem..

biały kolor zawsze optycznie powiększa i zderzak wygląda trochę nijak,dlatego nie każdemu się to podoba.
    ja to wszystko widzę oczyma wyobraźni i według mnie jeśli zderzak będzie w kolorze a dyfuzor z karbonu gładki i świecący to efekt będzie niesamowity.gdyby jeszcze skomponować przedni zderzak w tej tonacji i nakładki na progi też ze wstawkami carbonowymi to sukces murowany!
    Koncepcją było zrobienie zestawu GTA do poliftingowej 156-stki.. choć tył czy progi pasują też do starszych. Dlatego właśnie jako bazę tyłu użyliśmy zderzak 156-stki GTA, a przodu ze 147 GTA... by zachować nutę alfowskiej tradycji w stylizacji.
    Są takie folie M3 carbon-look, nigdy tego nie używałem, ale może spróbuję jej, by zwizualizować sobie to, jakby to wyglądało w carbonie..

oczywiście wykonanie i spasowanie musi być pierwszej jakości.
    Dlatego kupiliśmy 156-stkę, no między innymi, bo auto mnie zauroczyło dawno temu.. Surowce czy wykonanie mamy na najwyższym poziomie i o to jestem spokojny.. ale nie podjąłbym się zrobienia nowego wzoru bodykitu bez możliwości sprawdzenia na aucie jak to robi większość krajowych producentów.. i nic dziwnego, że to później nie chce pasować, bo zawsze są jakieś szczegóły do poprawienia..

taki body-kit na zachodzie na pewno zrobi furorę.
    ..i tu masz sporo racji, wrzuciłem fotki na chyba największe forum Alfy - Alfaowners w celu zasięgnięcia opinii ..i oceny są bardzo pozytywne ..nawet kilka zamówien otrzymałem od nich mimo, że ani nie mamy tego jeszcze w ofercie, ani cen, ani fotek konkretnych ..i w efekcie nie wiedzą jak to będzie po polakierowaniu wyglądało.. Polska nie jest naszym rynkiem docelowym, co dość dobrze widać choćby po naszej witrynie internetowej, dlatego tutaj chcę bywać jako kumpel nie jako firma szukająca klientów.. poza tym kumplom zawsze można zaoferować też lepsze ceny jeśli już coś potrzebują, więc układ myślę, że korzystny obustronnie..

podam prosty przykład,kolega holender do forda fiesty z 2001 roku zapłacił za dwa zderzaki i nakładki na progi od CARZONE ponad 1000€,a to polski wyrób przecież.
    U mnie nie tak dawno jeden Holender zamówił zderzak GTA do poliftingowej 156-stki, ale chciał bym mu przerobił otwory na zbliżone do alfy 159.. Broniłem się jak mogłem, bo żeby to dobrze zrobic, to trzeba się napracować troszkę.. dotąd mnie męczył, że w efekcie mu zrobiłem za 600 czy 700 euro. Są wariaci na tym świecie, bo to nie było jak dla mnie jakieś super dzieło, ale klient nasz pan..

Dzięki Andro za miłe słowa..
    Ostatnio edytowane przez Mariusz AutoDS ; 10-03-2010 o 23:53

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Póki co to wrażenia są średnie, ale to przecież dopiero początek zabawy. Poczekamy aż będzie całość, czyli lakier, wydech i solidne koło, pamiętaj, że przy zastosowaniu dużych zderzaków koła optycznie maleją, dlatego zadbaj o właściwe ET, ewentualnie tuleje dystansowe. Mile widziane, a nawet wskazane byłoby obniżenie zawieszenia.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto

Domyślnie

Koła mam 18"/8" ..nie powinny się schować w nadkole ..gorzej z zawieszeniem, bo zależy mi na komforcie w tym aucie, ale faktycznie chocby do fotek chciałbym je troche obniżyć na chwilę.. muszę coś wykombinować..

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał Mariusz AutoDS Zobacz post
    Koła mam 18"/8" ..nie powinny się schować w nadkole ..gorzej z zawieszeniem, bo zależy mi na komforcie w tym aucie, ale faktycznie chocby do fotek chciałbym je troche obniżyć na chwilę.. muszę coś wykombinować..
    na chwilę to może wystarczy założyć ściągacze do sprężyn - taki element wieś tuningu (może z 50zł komplet), myślę że do tego celu zdają egzamin bo betonem raczej szkoda wylewać auto żeby przysiadło

diesel power http://je.pl/qeuy