Witam,
Dziś rano zauważyłem że nie działa mi włacznik klimy, tzn dioda nie swieci..
Mam klimatronik 2 strefowy?? Miał ktoś taki problem?? Nie patrzyłem czy sie włącza bo zimno i sypie ale nurtuje mnie to i dlatego pisze
Dzieki z góry![]()
Witam,
Dziś rano zauważyłem że nie działa mi włacznik klimy, tzn dioda nie swieci..
Mam klimatronik 2 strefowy?? Miał ktoś taki problem?? Nie patrzyłem czy sie włącza bo zimno i sypie ale nurtuje mnie to i dlatego pisze
Dzieki z góry![]()
Poczekaj trochę, jak będzie cieplej na dworze to powinna działać.
tak tez myślałem ale... Dzieki za info![]()
klimatyzacja załącza się gdy temp jest co najmniej +4 stopnie C. Żeby sprawdzić czy działa możesz nawet pochuchać w czujnik temperatury który masz w lusterku i gdy temp będzie wyższa niż 4 stopnie po ponownym uruchomieniu silnika klima powinna się włączyć
U mnie nawet jesli jest minusowa tem powietrza to klima sie wlacza i razem z nia dioda tylko ze nie wlacza sie kompresor bo pobiera powietrze z zewnatrz ale klima dziala.
acik666 - wydaje mi sie ze nie masz odpowiedniej ilosci srodka chlodzacego czyli freonu aby uruchomic kompresor.
Ale nawet jak temp jest poniżej 0st. to ta dioda po nacisnieciu powinna się zapalaic. Tak przynajmniej jest w wersji przed liftem, natomiast nie pamiętam jak to jest rozwiązane po lifcie. Wydaje mi się że już to gdzies było na forum.
To jak wytluamczysz ze powietrze ze srodka sie osusza po wlaczeniu klimy? Mozna to sprawdzic wlaczajac klime przy zaparowanych szybach...
Dziś było 4 stopnie i klima się włączyłaja mam po FL
czyli wszystko juz wiem , dzieki![]()
w wersjach przed liftem dioda się świeci ale sprężarka się nie włącza,a w klimatyzacji dwustrefowej poniżej +4stopni ani dioda ani sprężarka się nie włącza.Tak jest w 156 jaki i w 147.