jakich wyjadaczy....tak sie składa ze ja znam dobrze białystok i to co się tam porusza !!! I ani ja ani nikt z moim znajomych i mniej znajomych ze światka białostockiej sceny streetracingowej (o ile wogole mozna to tak nazwać) o takich autach nie słyszał ani ich widział !!!! Dalej uważam że te 252 KM u ciebie to fake ! Na stówe tyle mocy niema ! Ja tez przyjade z kilkoma mocnymi autami M3 e46 supercharger (które kończe budować)...być może supra i Vette C6 Z06A co do coolera ? To jest żywcem z "krwi i kości" chinol jakich wiele osób ma pomontowane w autach i jakich ja zamontowałem ludziom na pęczki !!! A co do SR - ofiare zrobiłeś z siebie sam na tym forum.
---------- Post dodany o godzinie 19:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:46 ----------
GT2260V montowałem kilka w 1,9 tdi jedyną modyfikacje jaką tam można zrobić to wstawić większy wirnik ssący ew. wydechowy (ta operacja spowodowałaby jeszcze późniejsze jej wstawanie) wiec jakakolwiek modyfikacja tej sprężarki powoduje ze wstaje ona jeszcze później !!! Nigdy ale to przenigdy nie widzialem wystrojonej takiej turbiny z momentem 400 Nm przy 2 tys.....dodam wiecej. Moj znajomy który składał silnik 2,0 tdi od podstaw, full porting głowicy na lustro !!! tak samo kolektor ssący i wiele wiele innych ciekawszych rzeczy (racingowe popmpowtryski) i wogole profi profi modyfikacja motoru.....Wystroił auto na 280 KM gdzie przy 2 tys obr. miał 300 Nm. Więc prosze cie nie siej zamętu i nie wklejaj takich wykresów ze masz 400 Nm przy 2 tys obr. z pojemnosci silnika 1900 cm3 bo to jest fizycznie niemożliwe