witam alfke jak odpalam od razu na wysokie obroty wchodzi 2000 do nawet 3000 i tak 5 minut a jak zejdzie to faluja miedzy 700 do 1000 a jak chce ruszyc to traci moc . No i nie raz mam problem ja odpalic to musze kogos poprosic zeby mnie pociagnął
witam alfke jak odpalam od razu na wysokie obroty wchodzi 2000 do nawet 3000 i tak 5 minut a jak zejdzie to faluja miedzy 700 do 1000 a jak chce ruszyc to traci moc . No i nie raz mam problem ja odpalic to musze kogos poprosic zeby mnie pociagnął
Brudna przepustnica, krokowiec. Instrukcja czyszczenia jest na stronie głównej.
Jak to nie pomoże to wymień krokowca.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
dzis sprawdzałem przewody i mnie troche podraznilo i to dobrze pradem
jak mowa o 16V to jak wyżej napisano... wyczyść krokowca i przepustnice po czym zrób adaptacje.
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
Skoro przewody Cię popieściły i nie chodzi na jeden gar, to może któryś przewód jest zdechły?
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
mam takie przeczucie ze cewka
To wtedy by Cię przewód nie popieścił sprawdź czy któryś z nich nie jest przepalony.
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
Miałem dokładnie takie same objawy w moim samochodzie, przy odpalaniu "falowały" obroty po kilku minutach opadały a przy starcie się dusił. Czyściłem przepustnice, sprawdzałem przewody ale to nic nie dało. Ostatnio jak czyściłem przepustnice odłączyłem czujnik temperatury powietrza który znajduje się koło przepustnicy i ku mojemu zdziwieniu samochód zaczął chodzić idealnie już się nie dusi i nie skaczą obroty. Okazało się że czujnik był uszkodzony. Odłącz czujnik i zobacz co się dzieje. Jakby co za nowy czujnik zapłaciłem 40 złwięc nie jest źle.